Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
NIetypowy problem z s51 (raz zapala raz nie)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:42, 25 Maj 2011    Temat postu:

Pustack pisał o śrubie składu mieszanki a nie wolnych obrotów i ma rację: wykręcając ją zwiększa się ilość paliwa. Znajduje się ona pod plombą, przy uszczelce pomiędzy cylkiem a gaźnikiem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ausdauer
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 784
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kujawsko-pomorskie Rywałd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 14:42, 26 Maj 2011    Temat postu:

a ta to jest u mnie tak zaplombowana że nigdy jej nawet nie dotykałem Wink (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Seru94
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 14 Wrz 2009
Posty: 762
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piekary Śląskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:32, 26 Maj 2011    Temat postu:

Ciekawe może masz z ssaniem coś ta sprężyna może ci nie dopycha tego tłoczka i się zalewa, może to nie jest pojedynczy problem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
balu
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 19:02, 29 Maj 2011    Temat postu:

dam92 napisał:
jarolin napisał:
wez i sprawdz podłanczajac tylko cefke reszte kabli odłacz moze masz za słaba iskre przez elektryke

:budzjelopa



Gaźnik na 100%, zdemontuj gaźnik, sprawdź drożność wszystkich dysz i kanałów, potem poskręcaj wszystko. Śrubę od mieszanki wkręć na maxa i wykręć o 1,5 obrotu czyli 540*, spróbuj odpalić na kopa, ew. na pych jak odpali to zagrzej go i wtedy wyreguluj, sposób regulacji powinien być opisany na forum ale ja na piszę to tak jak ja bym zrobił czyli jak pracuje na wolnych obrotach, zmniejszasz je, potem powoli wkręcasz śrubkę od mieszanki, jak będziesz słyszał że silnik zaczyna przygasać przestań wkręcać i powoli wykręcaj, obroty zaczną powoli rosnąć, jak będziesz słyszał że już nie rosną, silnik nie reaguje na Twoje ruchy śrubką regulacyjną to tak zostawiasz :] Jeśli wyjaśniłem coś źle to przepraszam i proszę o poprawkę ;]


Zrobiłem tak jak mówisz i motor nie odpalił z kopniaka. Popchałem wiec, zaraz załapał. Nie wkręca się na najwyzsze obroty gdy mu daje manetke na full i od czasu do czasu strzela tylko nie moge ogarnac czy w gaznik czy w rure. W dodatku po prawej stronie gaźnik ta rurka wyrzuca paliwo
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
banek392
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 79
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: LTM

PostWysłany: Nie 19:09, 29 Maj 2011    Temat postu: Re: NIetypowy problem z s51 (raz zapala raz nie)

balu napisał:
Witam.

W tym sezonie z moim s51 zaczął sie nietypowy problem. Mianowicie w zimie nie mogłem go odpalić. Na wiosne wziołem sie za niego. Kupiłem świece ngk i brisk , nowy kabel który idzie do świecy oraz wlałem nowa mieszanke. Motor nie chce odpalac ze startera. Mimo iz 2 - 3 sezony temu działał swietnie. Z pychu zapali lub nie. Świeca po kilku kopnieciach jest bardzo zalana Moim sposobem na odpalenie go jest zagrzanie swiecy nad kuchenka potem wkrecenie jej do glowicy i 20-3 kopnieciea. Zazwyczaj wtdy simson odpala. Jednak tu znów kolejny problem. Po przejechaniu 600m simson nie wkreca sie na pelne obroty oraz zaczyna go jakby zalewać. Wtedy zawsze gaśnie i za rzadne skarby nie da sie go juz odpalic. No chyba ze wystygnie i znow musze odprawiac rytułał ze swieca. Prosze o pomoc bo jest to mocno irytujące

wymien platynki ustaw przerwe na platynkach i zaplon idealnie musi chodzic to jest kosz 5-10pln (platynki) jesli problem pozostanie polecam miernik i sprawdzenie kabli czy gdziec nie przetarte nie przerwane potem zajzyj do gaznika bo mozesz miec zbyt duzy poziom paliwa w gazniku i swieca jakas dobra nigdy iskra czy isolator bo to sobie to komarka mozna wkrecac a przy okazji platynek looknij do kondensatora simson ma chodzic moj tez mial napady strajkowania a teraz cyka z ostatniego zabka Happy jak masz jakies watpliwosci to pisz PW
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin