Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Stacyjka i kierunkowskazy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
erwick3
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 47
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 15:28, 28 Kwi 2014    Temat postu: Stacyjka i kierunkowskazy

Witam
Posiadam S51 6v platynkowego.
Oryginalna stacyjka kompletnie się wyrobiła i przednie światła przestały świecić. Postanowiłem wymienić ją na stacyjke z modelu SR.
Dłuższy czas szukałem usterki świateł, w końcu okazało się, że kabel się przerwał, wymieniłem go i światła ładnie świecą. Na stacyjce wszystko chodzi mi tak jak chcę tylko brak kierunkowskazów. Szukam przyczyny ale nie potrafię znaleźć: sprawdziłem przerywacz (nowy), kabel od przełącznika do przerywacza też dobry, żarówki też dobre (niedawno wymieniane). Może mnie ktoś nakierować co jest nie tak? I jak ktoś wie jaki kabel ze stacyjki mam połączyć z jakim (bo mogłem to zrobić źle) Tylko jeśli możecie nie mówcie mi stykami tylko w miarę możliwości co od czego (Poprzedni właściciel robił z elektryką i nie wszystko jest zgodne ze schematem)
Liczę na waszą pomoc Wink (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
arek1b
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 15 Kwi 2013
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 17:44, 28 Kwi 2014    Temat postu:

pewnie kabel Ci się odłączył z kostki i nie masz przerywacza podłączonego do akumulatora. Jeśli jest podłączony to pewnie akumulator jest wyczerpany bo nie wpiąłeś do wtyku nr15 (czarny kabel) ładowania, albo do wtyku nr30 (kabel czerwono zielony) akumulatora.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zwierzolak
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdynia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 0:42, 29 Kwi 2014    Temat postu:

Akumulator jest najbardziej prawdopodobny, chociaż u siebie też miałem podobny problem a oprócz akumulatora winny okazał się przerywacz który chodź nowy to był kiepsko zmontowany i styki się nie stykały na nim
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bananowydoktor3k
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Kwi 2014
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:31, 29 Kwi 2014    Temat postu:

Jak sprawdzałeś przerywacz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
erwick3
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 47
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 15:15, 30 Kwi 2014    Temat postu:

Dziękuje panowie za pomoc Wink (1)
Winnym okazał się słaby akumulator
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin