Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

simson sr 50 platyniarz chyba zwarcie
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
friker
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 17 Maj 2012
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:28, 20 Maj 2012    Temat postu:

Dzieki panowie;) jutro kupuje bezpiecznik i zakladam. a czy to prawda ze jak akumulator ma za małem napiecie to elba ni pusci prądu i nie bedzie ładowania??

Ostatnio zmieniony przez friker dnia Nie 16:14, 20 Maj 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sławek SIMER s51
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie/okolice łańcuta/rakszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 16:51, 20 Maj 2012    Temat postu:

Nie wiem jak to z tym jest, ale moim zdaniem elba powinna przepuszczać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
friker
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 17 Maj 2012
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:58, 20 Maj 2012    Temat postu:

dzieki. jutro zrobie bezpiecznik i jak cos zdzialam z tym ladowaniem to napisze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3767
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:56, 21 Maj 2012    Temat postu:

friker napisał:
czy to prawda ze jak akumulator ma za małem napiecie to elba ni pusci prądu i nie bedzie ładowania??

Układ scalony sterujący ładowaniem w ELBIE (np. TAA765A) wg noty katalogowej pracuje powyżej napięcia 1,5V zatem moduł powinien pracować nawet przy dużym rozładowaniu akumulatora. Jeśli "aku 6V" ma poniżej 1,5V to już łatwo się z tego nie podniesie.
Bezpiecznik powinien być, ale on nie będzie przyczyną usterki sądząc z objawów, o czym pisałem wcześniej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
friker
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 17 Maj 2012
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22:57, 21 Maj 2012    Temat postu: kolejny problem

dzieki panowie. sytuacja w miare opanowana... naladowalem akumulator do pełna i jest ladowanie. okazało sie że akumulator dawal zbyt male napiecie i elba nie puszczala przez to prądu na ładowanie akumulatora.
Teraz mam inny problem bo wszystko poskładałem i okazało sie ze nie ma kierunkowskazów . były przez chwile a potem juz sie nie właączyły słychac tylko jak przerywacz cyka ale kierunki nie swiecą. nie wiecie co to moze byc???
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sławek SIMER s51
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie/okolice łańcuta/rakszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 23:46, 21 Maj 2012    Temat postu:

Posprawdzaj wszystkie żarówki i kable też nie zaszkodzi, mi też raz cykało a nie migało i okazało się że żarówka mi nie łączyła z tyłu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
friker
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 17 Maj 2012
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 10:30, 22 Maj 2012    Temat postu:

Ale mi żadna nie miga.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
friker
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 17 Maj 2012
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:15, 24 Maj 2012    Temat postu:

Panowie dzieku wielkie za pomoc. juz po problemie. mialem zwracie. temat do zamkniecia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin