Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Przygasające światło przednie po naciśnięciu hamulca
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:35, 16 Maj 2010    Temat postu:

Przecież napisałem wyżej. Będzie to sprawdzenie czy cewka ładowanie/stop produkuje jakiś prąd

Ostatnio zmieniony przez Pustack dnia Nie 11:36, 16 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
limak3004
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:21, 16 Maj 2010    Temat postu:

Ale co bedzie sprawdzeniem czy cewka ładowanie/stop produkuje jakiś prąd. Dodam jeszcze dzisiaj zdj z moją elektryką moze to coś pomoże. A i jeszcze jedno dzisiaj zauważyłem ze do mostka są podpięte tylko 3 kable myśle ze powinny być podpięte 4 ale nie wiem jaki musi być ten 4 moze to jest powodem tego iz nie ma ładowania


to jest chyba ten mostek i tam jest zaznaczony jeden kabel którego nie ma tam jest wszystko opisane. Jezeli ktos bedzie wiedział jaki tam ma iść kabel byłbym wdzięczny (najlepiej by było jeśli ktoś by podał kolor kabla i skąd wychodzi) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f39fd0af57ab23e3.html


Ostatnio zmieniony przez limak3004 dnia Pon 16:26, 17 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
limak3004
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 18:08, 19 Maj 2010    Temat postu:

Mógł by ktoś sprawdzić podłączenie tego mostka w swoim simsonie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 19:46, 19 Maj 2010    Temat postu:

Do tego mostka dochodzą 4 kable:
- zielony
- brązowy
- czerwono-żółty
- czerwono-szary

Na zdjęciu nie widać kolorów, napisz więc jakie kolory kabli są podpięte pod który styk. Możesz użyć terminlogii lotniczej Wink (1) , czyli ten który nie był podłączony i o niego pytasz "jest na godzinie 12", ten po prawej na 3...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
limak3004
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:12, 19 Maj 2010    Temat postu:

No i po kłopocie, kabel czerwono żółty zamiast do mostka był podpięty do masy. Mam nadzieje ze teraz ładowanie bedzie. Może ktoś wie czy mogło to być powodem awarii.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin