Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem kierunki ;(( Ratujcie
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Duszek
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 782
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Pobiedziska (Koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:27, 02 Lis 2007    Temat postu: Problem kierunki ;(( Ratujcie

A więc tak,załorzyłem juz kiedyś o tym temat ale nikt mi nie pomógł.
I tak co tydzień robie te kierunki i ciągle nic,juz straciłem nadzieje ze kiedykolwiek je będe miał <img src=(" border="0" />
A zaczeło sie od tego jak kupiłem nowy akumlator i wsadziłem w sima,to poszło przez chwile takie ładowanie na kierunki ze mi sie kabel stopił od + ten co idzie od aku do listwy, i dziś sie dopiero skapłem i go wymieniłem.A przed tym moduł ładowanie czyli elba,jak włączyłem to coś mi w niej stukało.Ale jak poprowadziłem nowy kabel z aku do listwy,to kierunki poświeciły chwile bardzo szybko i bardzo mocnym światłem,i przestały,i od tego czasu nawet elba mi nie stuka i obawiam sie ze ją spaliłem bo nie daje wcale oznak zycia ;(

TAG-PUS ELEK-KIER
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czteryef
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Maj 2006
Posty: 186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: woj Opolskie

PostWysłany: Pią 22:29, 02 Lis 2007    Temat postu:

Masz nagrzebane w instalacji. Mnie też kiedyś elba stukała. To był objaw zwarcia na migaczu. Weź schemat i sprawdź kabelki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kUBA.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2006
Posty: 1323
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Komarów

PostWysłany: Pią 22:48, 02 Lis 2007    Temat postu:

a na pewno kupiłeś aku 6V jak masz 6V instalacje czy tam 12Vaku do 12V instalacji??? bo moze masz aku 12V a instalacje 6V??? ale jak to jest dobrze to wypnij kabel z elby pod numerkiem 49a i podepnij do niego (kabla) stały prąd z aku (moze byc po bezpieczniku w razie czego.) i włącz kierunek i zobacz czy świeci cały czas...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Duszek
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 782
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Pobiedziska (Koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:09, 03 Lis 2007    Temat postu:

Mam wszystko na 12 v.Zarowki i akumlator i mam elektronika z elbą.Zwarłem tak jak mowiłeś czyli wziołem plus z aku i wpiołem pod 49 a i świeciły normalnie czyli murugały co to oznacza??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 13:54, 03 Lis 2007    Temat postu:

Mrugały? Nie swiecily caly czas?

Jesli mrugaly to elba jest dobra, a prad ginie albo na stacyjce, albo w kablach, albo bezpiecznik poszedl.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Duszek
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 782
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Pobiedziska (Koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:07, 03 Lis 2007    Temat postu:

Mrugały,chwile a pozniej przestało bo chyba aku siadło.Mi tez sie wydaje ze prąd do przerywacza nie dochodzi,bo jak zepne ktoryś z 4 kabli z przerywacza obojętnie jaki to zaden nie iskrzy tak jakby wogole prądu nie dostawał
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:19, 03 Lis 2007    Temat postu:

Sprawdz kable przy stacyjce czy sie nie oderwaly. Sprawdz bezpieczniki i naladuj aku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Duszek
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 782
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Pobiedziska (Koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:40, 03 Lis 2007    Temat postu:

Kable są ok przy stacyjce,nic sie nie oderwało.Bezpiecznik tez jest ok,ten przy aku,bo innego w simku nie mam tylko ten.Aku mam cały czas naładowane bez tego to bym wogole sie za to nie brał.Nie wiem co to moze być.Jak sprawdzić czy prąd dochodzi do elby?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kUBA.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2006
Posty: 1323
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Komarów

PostWysłany: Sob 16:05, 03 Lis 2007    Temat postu:

do 30 na stacyjce masz stały prad bezposrednio z aku, jak przekrecasz kluczyk na 1,2 powinien pojawic sie prad na 15 tam jest podlaczony klakson i przewód ktory powinien łaczyc sie miedzy innymi z 49 w elbie. a masz jeszcze o prócz elby "prostownik" do ladowania??? sprawdz prad czy dochodzi i bedziemy patrzeć dalej
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Duszek
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 782
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Pobiedziska (Koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 16:35, 03 Lis 2007    Temat postu:

o jaki prostwonik ci chodzi?Przed chwilą zapalałem motor i stop sie swiecił cały czas a pozniej zgasł,i jak wdusiłem pedal stopu to sie zaswiecił tak jak powinno byc prawidlowo.I pozniej sie swiecił cały czas nawet gdy pedal nie był wduszony,i w tym samym momencie chcialem zatrąbic to przygasał.Aha i jak wczoraj zaczolem go robic to jak zatrąbilem to stop sie zapalil,ale dziś juz tak nie jest,nie wiem czemu tak sie dzieje.
Patrzyłem przed chwilą kable są tak podłączone jak ty mówiłeś kuba.
A teraz jak mam sprawdzić czy po przekręceniu kluczyka pojawia mi sie prąd na 15 ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kUBA.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2006
Posty: 1323
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Komarów

PostWysłany: Sob 19:06, 03 Lis 2007    Temat postu:

a klakson trabi jak wlaczysz kluczyk czy bez kluczyka bo do 15 podlaczony jest klakson i jak klakson trąbi jak masz przekręceniu kluczyk to musi być prad na 15 chyba ze trabi tylko jak jest motor odpalony...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Duszek
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 782
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Pobiedziska (Koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:13, 03 Lis 2007    Temat postu:

klakson juz teraz wcale nie trąbi.Nie dochodzi prąd do stacyjki.Moze połorzyć nową instalacje?? Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kUBA.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2006
Posty: 1323
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Komarów

PostWysłany: Sob 19:24, 03 Lis 2007    Temat postu:

jak masz troche wiedzy na ten temat to mozesz... jak cos to pisz na gg to wysle Ci wskazówki...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Duszek
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 782
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Pobiedziska (Koło Poznania)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:16, 03 Lis 2007    Temat postu:

Nie no ja bym ją podlłanczał według schematu z ksiązki ,i kable bym kupił u kniazia bo chyba kiedyś miał na allegro
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kUBA.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2006
Posty: 1323
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Komarów

PostWysłany: Sob 20:35, 03 Lis 2007    Temat postu:

ale jak masz elbe to wątpie zeby był taki schemat w książce, tam były chyba tylko schematy z tyrystorem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin