Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
słabnie:/ i jeszcze jedno pytanie
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myq61
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 20:29, 22 Kwi 2009    Temat postu: słabnie:/ i jeszcze jedno pytanie

Witam.
Na początku chciałem napisać że przeszukałem większość tematów dotyczących tego zjawiska ale niestety nie znalazłem odpowiedzi, która by pomogła w moim przypadku:/
A wiec tak... mój simek jak jest zimny tj ok pół min po odpaleniu zbiera sie całkiem przyzwoicie wg mnie, bardzo dobrze wkręca sie na obroty, ale niestety po ok 2 km zaczyna słabnąć, przestaje reagować na gaz (tj mam wrzucony 4 bieg i gez praktycznie nie reaguje jak dam np 1/5 gazu to jedzie tak samo jakbym dał mu gazu do końca oczywiście w czasie jezdy:)) itd, może mi ktoś pomóc? tłok raczej nie puchnie zdejmowałem cylinder i był tylko trochę porysowany od strony gaźnika. Simek jest po remoncie (wymienione łożyska na wale, szlif, coś tam w skrzyni,nowy kondensator i pare drobiazgów) ale przed remontem było tak samo. Próbowałem zmieniać dysze w gaźniku, zakładać i zdejmować filtr powietrza i już nie wiem co robić proszę pomóżcie.
A co do drugiego pytania to mam taki problem mam straszne luzy w kierownicy tj w ramie przy kierownicy jeśli zablokuje przednie koło o ścianę to moge jeszcze kawałek "podjechać" bo widełki w ramie przesuwają mi się przód tył:/ i teraz pytanko jakie części są w tej ramie ? jakieś łożyska czy coś innego prosiłbym najlepiej o nazwy tych części z cennika od kniaźia bo mam zamiar to u niego zamawiać.
Z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam myq61


Ostatnio zmieniony przez myq61 dnia Śro 20:32, 22 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maciek1006
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 477
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 15:57, 23 Kwi 2009    Temat postu:

pierwszy problem to oczywiscie regulacja zaplonu i gaznika , jezeli wszystko wyregulujesz tak jak powinno byc to napewno bedzie chodzil chyba ze masz cos uszkodzonego
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myq61
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 17:07, 23 Kwi 2009    Temat postu:

zasłon napewno mam dobrze ustawiony bo ustawiał mi go dobry mechanik a co do gaznika to nie wiem jak go dobrze wyregulować:/ bo mam dosc nietypowy tj 16n1-5 i on jest mało podatny na regulacje ale wydaje mi się że to jednak wina czegoś innego bo jak jest zimny (niedługo po odpaleniu) to dobrze jedzie więc wydaje mi się że to wina czegoś innego

Ostatnio zmieniony przez myq61 dnia Czw 17:12, 23 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myq61
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 19:44, 24 Kwi 2009    Temat postu:

nie mówcie że nikt nie wie co może być tego przyczyna:/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maciek1006
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 477
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 16:49, 25 Kwi 2009    Temat postu:

przeciez napisalem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myq61
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:02, 25 Kwi 2009    Temat postu:

ale nie bardzo pomogłes:/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
daniel126p
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:49, 26 Kwi 2009    Temat postu:

może tłok Ci puchnie jak sie nagrzeje i dlatego niechce jechac ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myq61
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 18:34, 27 Kwi 2009    Temat postu:

sprawdzałem i nie puchnie :P ale teraz bardziej mnie martwi ten drogi problem:/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myq61
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 20:28, 29 Kwi 2009    Temat postu:

dzisiaj byłem sie "przejechać" u mnie po wsi i jak jechałem w jedna strone to na 4 nawet na 4 wkręcił sie prawie do max obrotów ale jak wracałem to już na 4 ledwo na 4 jechał tj jak zmieniłem z 3 na 4 spadły mu obroty i już się nie podniosły.
droga ma ok 1km z delikatnym nachyleniem w strone odemnie wiec wracałem pod gore ale taka prawie niezauważalna
i co może być z nim nie tak? kondensator? może cos innego? pomóżcie bo mnie to irytuje:/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maciek1006
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 477
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 20:42, 29 Kwi 2009    Temat postu:

widocznie slaby jest przez to ze tłok juz ma swoje przejechane ... i jeszcze na jaki kolr wypala swiece
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myq61
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 22:23, 29 Kwi 2009    Temat postu:

tłok jest prawie nowy ma przejechane może z 600km:/ świeca jest ruda
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myq61
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 21:08, 07 Maj 2009    Temat postu:

witam ponownie.
Wiem już co jest przyczyna tego że mój simek jest taki slaby:/ tłok w cylindrze się bardzo ciężko porusza bo jest za mały luz między tłokiem a cylkiem:/ i co w tej sytuacji mogę zrobić?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maciek1006
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 477
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:46, 07 Maj 2009    Temat postu:

hmm kupywałes nowy czy dawałes do szlifu ? ile go docirałes i czy wogole dociarałes
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myq61
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 22:03, 07 Maj 2009    Temat postu:

Dałem go do szlifu ale nie mam pojęcia do jakiego zakładu bo to taki znajomy mechanik oddawał go. remont miałem robiony w tamtym sezonie mniej więcej w połowie wakacji i od tego czasu docieram:/ tylko że docieram go na w miarę dobrym oleju i może przez to się wolniej dociera?

A co do mojego drógiego problemu to już został rozwiązany:) wymieniłem 2 łożyska z ramy i już nie ma luzówHappy


Ostatnio zmieniony przez myq61 dnia Czw 22:06, 07 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawcio409
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kamieniec Ząbkowicki

PostWysłany: Pią 11:22, 08 Maj 2009    Temat postu:

skoro przejechałęs na tym 600km to tłok zaciasny byc nie moze...z drógiej strony mogles go zatrzec...ile lałes-lejesz oleju do paliwa??

i w jaki sposób go docierałęs??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin