Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
raz pali raz nie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojwal
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 20:15, 11 Sie 2012    Temat postu: raz pali raz nie

mam simsona enduro po remoncie silnika wszystko było ok do puki nie zrobiłem elekryki i nie wlałem paliwa teraz świeca jest okopcona raz zapali a raz nie jak zapali to hodzi a potem zgasnie na wolnych obrotach potem go moge zapalić ale jak go zgasze to znowu nie moge zapalić
załon mam tak ustawiony że powinien palić na kopa naczy się przed zrobieniem elektryki i wlaniem paliwa palił od kopa i jeszcze jedno jak mi zapali to na kopa prosze o pomoc za błędy przepraszam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kerrigan95
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 20 Sty 2012
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kościan
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 22:33, 11 Sie 2012    Temat postu:

Może coś zle podlączyleś z tą elektryką ... Wyreguluj gażnik ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toncio20
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 836
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BYCINA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 7:24, 12 Sie 2012    Temat postu:

kerrigan95-temat niżej jest twój temat w którym widać że nawet nie wiesz gdzie jest regulacja wolnych obrotów-nie wiesz jak sie gaźnik reguluje a innym to doradzasz.Wojwal-sprawdź przewód WN i fajkę bo może nie być przejścia.Wymień kondensator,posprawdzaj kabelki czy nie ma gdzieś zwary.Wydaje mi sie że masz zapłon źle ustawiony, ale jeśli twierdzisz że jest ustawiony odpowiednio...Nie robisz może zbyt bogatej mieszanki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin