Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Odpalanie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majster-motor19
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Sie 2015
Posty: 6
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 12:02, 07 Sie 2015    Temat postu: Odpalanie

Siema. Jestem nowy na forum i ogólnie początkujący w motoryzacji. Mam taki problem: do mojego simka(s51 B1-4) zakupiłem nowy gaźnik 16n1-11 poprzedni 16n3-4, i mam problem bo nie moge odpalic z kopa tylko na pych, ale jak juz odpale to chodzi jak masełko!! dlaczego nie moge go odpalic z kopa??? (przed wymiana gaznika z 16n3-4 na 16n1-11 odpalał za pierwszym) co sie dzieje ?? pomóżcie !!! ???
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:12, 07 Sie 2015    Temat postu:

Przyczyn może być wiele. Najłatwiejszy do sprawdzenia to wymiana świecy i ustawienie przerwy na niej na bodajże 0.4 mm? Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę co do wartości.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majster-motor19
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Sie 2015
Posty: 6
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:39, 08 Sie 2015    Temat postu:

Dzieki za odpowiedz ale swiece nie dawno wymienilem i niewazne czy nowa czy stara i tak nie pali. Dzis dobrałem sie do pływaka okazuje sie ze byl zle ustawiony wiec ustawiłem przy otwartym-33,5 mm a przy zamknietym 29mm i dalej nie chce palic a iska jak dzwon !! nie wiem co robic !!! ??? ;(
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 22:17, 08 Sie 2015    Temat postu:

Może masz za bardzo naciągniętą linkę ssania i ten tłoczek w środku jest podniesiony i go zalewa. Żeby to wyeliminować, to najprościej jest wykręcić z gaźnika ten zespół ssania i w otwór wcisnąć kawałek szmatki, żeby go szczelnie wypełnić do samej góry otworu- ssanie będzie odcięte.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin