Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
magneto sciagniecie- problem
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
snikers1991
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wodzisław Śląski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 0:05, 02 Paź 2010    Temat postu:

1sze to muszę zdjąć a już męczę się tydzień ale mam jeszcze 1 magneto ;p i też rodzi się pyt. to może być obojętnie jakie? oczywiście do simka. czy musi być pod 12V bo nie wiem;/ np jak bym miał magneto ale z instalacja była 6V bd jakiś problem ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawel-er
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 181
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgorzelec/Wrocław

PostWysłany: Sob 12:55, 02 Paź 2010    Temat postu:

Różnica jest znaczaca bo magneta od elektronika nie zakladamy do silnika z zaplonem mechanicznym(platynki) Dla ułątwienia dodam ze latwo je odroznic gdyz kolo magneoswe od "elektornika" ma kolor czerwony a dla "platyniarza kolor czarny.


A co do napiecia to takze jest istotne-jezeli masz instalacje 6v to magneto tez ma byc odpowiednie do tej instalacji.

Pozdrawiam!!


Ostatnio zmieniony przez pawel-er dnia Sob 12:57, 02 Paź 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
snikers1991
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wodzisław Śląski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 15:59, 02 Paź 2010    Temat postu:

to mnie pocieszyłeś .. mam czerwone magneto na stanie;/ a czarne w silniku Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin