Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
iskra

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adrianob116
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Lip 2010
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: cHÓJNIK
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 10:54, 17 Lip 2010    Temat postu: iskra

Witam mam problem z iskra poniewaz jest tylko na początku a potem niema mam zaplon elektroniczny12v i przez to mam problem z odpalaniem musze na popych i wtedy odpali pomózcie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marian
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 1121
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Harbutowice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 11:18, 17 Lip 2010    Temat postu:

Po co zakładasz dwa takie same tematy...
Sprawdzałeś na innej świecy ? Zmień kabel WN. Więcej Ci nie pomogę bo nie znam się na zapłonie elektronicznym... Niech się wypowiedzą posiadacze tych zapłonów, ale z tego co wiem (domyślam się) to może być to wina modułu lub impulsatora, ale nie chce wprowadzać Cię w błąd..

Mój 30 letni sąsiad opowiadał mi, że miał kiedyś Simsona S51 Elektronika i co się zagrzał to tracił Iskrę i nie mógł odpalić... a gdy poczekał z 30 minut to odpalał od kopa i jechał dalej. (wówczas była to wina modułu)


Ostatnio zmieniony przez Marian dnia Sob 12:23, 17 Lip 2010, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:45, 17 Lip 2010    Temat postu:

Usunąłem drugi kompletnie niepotrzebny taki sam temat.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adrianob116
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Lip 2010
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: cHÓJNIK
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:18, 17 Lip 2010    Temat postu:

Modół jest dobry bo sprawdzałem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 17:03, 17 Lip 2010    Temat postu:

Moduł a nie modół
Jakiego koloru masz impulsator?
Ten zapłon jest DDR czy jakiś chiński?
Sprawdzałeś inne świece?
Jesteś pewien że to wina zapłonu?

Widzę że nawet nie chciało Ci się poszukać, to nam ma się chcieć pomagać?
TUTAJ masz opisane jak wszystko sprawdzić krok po kroku.

PS. Jak nie masz co wpisać w swoich danych w rubrykę SKĄD to nie pisz nic.


Ostatnio zmieniony przez Pustack dnia Sob 17:03, 17 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin