Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Co jest nie tak (biegi wyskakują)?
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Linek
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 334
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mielec (podkarpackie)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 10:22, 04 Gru 2010    Temat postu:

Wiem, słyszałem że jak wyciągne ten wałek to się mogą kuleczki posypaćdlatego sprawdze to co mi mówiłeś.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Linek
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 334
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mielec (podkarpackie)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:13, 05 Gru 2010    Temat postu:

Gdy poprawiałem spręzynke zauważyłem że ten element http://img716.imageshack.us/img716/1830/dsc056410.jpg jest luźno, może to być powodem wyskakiwania biegów?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 23:29, 05 Gru 2010    Temat postu:

Wydaje mi się, że masz źle założną tą małą sprężynkę - powinna być zahaczona na gwincie a ty masz chyba koniec pod nakrętką, przez co nie jest ona dobrze naciągnięta.
Zobacz u mnie:

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Linek
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 334
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mielec (podkarpackie)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 23:32, 05 Gru 2010    Temat postu:

Wiem, już jest dobrze ale ta blaszka na której jest ten gwint była u mnie luźna, to może powodować wyskakiwanie biegów?

Ostatnio zmieniony przez Linek dnia Nie 23:33, 05 Gru 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 23:52, 05 Gru 2010    Temat postu:

Gwint nie jest na blaszce, lecz "wystaje z karteru" a blaszka jest jedną stroną na niego włożona. Na pewno nie może ona być luźno, bo na drugim końcu ma przynitowany bolec wchodzący w otwór w karterze. Blaszka jest więc z obu stron zamocowana na sztywno.
Cały ten element ma za zadanie m.in. utrzymanie biegu "na miejscu". Jeśli więc nie będzie tam wszystko OK, to zapewne biegi mogą wyskakiwać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Linek
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 334
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mielec (podkarpackie)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 23:56, 05 Gru 2010    Temat postu:

To najprawdopodobniej znalazłem powód głownego mojego problemu Wide grin
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bartoszsimson
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Rybnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:46, 12 Gru 2010    Temat postu:

"Irytuje mnie brak kompetencji osób udzielających rady"???
A czy wiozłeś pod uwagę, że może być potrzebne krojenie silnika, co do tulei to już to fachowo ujmuję "wałek zdawczy"!
I nie wiem o co tyle "krzyku"- czasami regulacja nic nie da.
Można sprawdzić wałek garbaty, trzeba włożyć od strony zębatki odpowiedni wałek do wałka zdawczego i kuleczki nie wypadną .

Po to jest chyba forum,żeby sie wypowiadać, każdy ma inne doświadczenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Czarnykmh
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Wrz 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rogi (okolice krosna)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 14:24, 23 Gru 2010    Temat postu:

U mnie było to samo wymieniłem OŚ i wszystko gra , kup oś wywal sima na bok wyciąg delikatnie starą oś tak żeby kuleczki się nie posypały i włóż delikatnie nową , nie musisz wcale rozpoławiać silnika .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin