Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Biegi

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:10, 23 Sie 2012    Temat postu: Biegi

Zacznę od tego jak to się stało.
Jechałem z kumplem dłuższy odcinek i zrobiłem sobie postój, bez gaszenia silnika, gdy chciałem ruszyć na pierwszym biegu okazało się ze nie ma 1 biegu, więc wziąłem na 2 bieg i z powrotem na 1 bieg i szło jechać. Gdy przyjechałem do domu chciałem sprawdzić co jest, odpaliłem włączyłem 1 bieg, a tu nie ma biegu, więc na 2 bieg i z powrotem na 1 bieg i tak tylko działa.
Uznałem że trzeba wyregulować, więc się wziąłem i po próbach zgubiłem jedynkę na dobre i miałem tylko 2,3,4 bieg. Jak regulację wkręciłem (chodzi mi o ta co jest pod gaźnikiem) to miałem jedynkę i dobrze trzymała (to znaczy nie wyskakiwała), ale reszty biegów nie miałem. Kiedy zacząłem ta śrubę od regulacji wykręcać to jedynka zaczęła mi już nie łapać, tylko zazębiała, a reszta biegów też cięzko wchodziła, to wykręcałem dalej ta śrubę i okazało się ze jedynki nie ma wcale, tylko jest 2,3,4.
Jak odzyskać ta jedynkę ?? pomocy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MrKrzysiek95
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 1076
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lhr
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 7:21, 24 Sie 2012    Temat postu:

Pewnie spadł seger pod lewą kapa odkręcić zobacz. Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 8:05, 24 Sie 2012    Temat postu:

Czy po każdej regulacji wewnętrzną nakrętką (tą pod gaźnikiem, na specjalny klucz), dokręcałeś nakrętkę zewnętrzną M8?
Bo jeśli robiłeś regulację w ten sposób, że kręciłeś nakrętką wewnątrz i od razu próbowałeś, czy biegi wchodzą, bez dokręcania nakrętki zewnętrznej, to taka regulacja nie przyniesie efektu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 9:06, 24 Sie 2012    Temat postu:

Wszystko już jest wiadome. Baranek jest wyrobiony,ale nie będę go wymieniał, tylko założę lepsza sprężynkę, aby biegi dobrze trzymały.

Ostatnio zmieniony przez mikixo dnia Pią 20:22, 24 Sie 2012, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:48, 25 Sie 2012    Temat postu:

Nie będe zakładał nowego tematu.
Mam problem z biegami. Co do baranka to chyba to nie jego wina, ale nie jestem pewien, ponieważ biegi na nie zapalonym silniku działają, a jak odpalę wcisnę sprzęgło i wrzucę 1 bieg to bieg nagle wyskakuje, a jak przycisnę wajchę od biegów to wejdzie bieg i da się jechać, ale trzymając ta wajchę bo inaczej wyskoczy. Teraz pytanie czy muszę jeszcze wyregulować biegi, czy może to być czasem od sprzęgła bo już nie wiem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
schwalbe96
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 2278
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: podkarpackie

PostWysłany: Nie 11:31, 26 Sie 2012    Temat postu:

Regulacja raczej ci nie pomoże miałem ten sam problem jednak mi nie pomogła regulacja. Potem silnik został wymieniony (czeka na remont) i dalej nie wiem co było przyczyną.

Myślałeś może nad wybierakiem ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15:29, 26 Sie 2012    Temat postu:

Już wiem wszystko co jest grane. Nie wybierak to nie jest. Trzeba kroić silnik i wymienić baranek( jednak) i tryby, więc uznałem ze Simsona zostawiam w koncie przykrytego kocem i może poczeka z 30 lat <img src=(" border="0" />
Pecha mam w tym roku nie tylko z Simsonem, ale mniejsza z tym.

Temat do zamknięcia!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin