Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
SIMSON PO WYMIANIE LOZYSK NA WALE NIE MA SILY
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 14:26, 01 Lis 2007    Temat postu: SIMSON PO WYMIANIE LOZYSK NA WALE NIE MA SILY

siemka jakies 2 tygodnie temu wymienilem lozyska na wale i zimeringi. po zlozenu simson jest slaby co to moze byc????
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10211
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Czw 15:37, 01 Lis 2007    Temat postu:

Zacznij od regulacji i posprawdzaj przerwy. Simmeringi na wał dałeś nowe ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 15:56, 01 Lis 2007    Temat postu:

zimeringi nowe bo stare sie nienadawaly jedyna zecz ktora ustawialem to zaplon
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
remix
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2819
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 16:02, 01 Lis 2007    Temat postu:

Może gubi kompresję pod głowicą.??????
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 16:04, 01 Lis 2007    Temat postu:

gobil przed remontem bo szpilka byla zrabana tera dalem nowa i jest gorzej niz przed remontem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
remix
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2819
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 16:06, 01 Lis 2007    Temat postu:

Może jeszcze gubi.Masz uszczelkę?????
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:15, 01 Lis 2007    Temat postu:

A sa wycieki pod glowica?

Jaki typ gaznika? Jak ustawiles gaznik, zaplon??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:27, 01 Lis 2007    Temat postu:

zaplon wyregulowany gozej bedzie z tym gaznikiem zabardzo sie na min nieznam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dida
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Złotów

PostWysłany: Czw 22:43, 01 Lis 2007    Temat postu:

Na 100% założyłeś odwrotnie podkładki dzielące łożysko z karterem. Musisz sprawdzić czy wał się luźno obraca czy nie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 23:01, 01 Lis 2007    Temat postu:

gdy rozebralem kartery nie bylo zadnych podkladek dzielacych kartery od lozysk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dida
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Złotów

PostWysłany: Czw 23:21, 01 Lis 2007    Temat postu:

One nie są na łożyskach tylko włożone w karter (ten od strony magneta)
Podkładka jes wypukła i bardzo istotną żeczą jest poprawne jej założenie bo jak się pomylimy to karter ściśnie podkładkę a podkładka łożysko wał będzie się bardzo ciężko obracał. Jeżeli jej nie zauważyłeś to chyba ci gdzieś wypadła podczas rozpoławiania, bo ona tam po prostu musi być. W drugim karterze jej nie ma.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 23:29, 01 Lis 2007    Temat postu:

po prawej stronie bylo ino lozysko i spinka zabespieczajaca a po za tym nic czyli na nowo silnik rozbierac??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Michal91a
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 23 Kwi 2007
Posty: 980
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lewniowa

PostWysłany: Czw 23:50, 01 Lis 2007    Temat postu:

chyba chodzi ci o odżutnik oleju, a smarowałeś coś olejem jak składałeś silnik bo moze nawaliłeś za duzo i jak duzo nie jeżdziłeś to niemoze se poradzić zeby go przepalić chociaż w to wątpie bo jak by było za duzo to byś go wogule nie odpalil no ale różne zeczy sie dzieją, jak nie to posprawdzaj czy ci gdzieś przedmuchów nie robi luknij na świece czy czasem nie zaolejona i zdaj sprawozdanie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 23:55, 01 Lis 2007    Temat postu:

nie smarowalem nic olejem ale po zlozeniu nie chcial odpalic a jak bralem na pych to nie umial sie zebrac tak chodzbym nie umial sie sam rozpedzic
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paluch
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 3469
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Krzepice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 0:10, 02 Lis 2007    Temat postu:

ja tez tak mialem to bylo ze mialem zjechany klin na magnecie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin