Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

SIMSON PO WYMIANIE LOZYSK NA WALE NIE MA SILY
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antonio
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 7883
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Środy Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 2:17, 10 Lis 2007    Temat postu:

Ja mialem podobny przypadek jak skladalismy jawe kolegi. Lozyska za mocno wbite w karter, tak przycisniete ze nie chcialy sie obracac, simmeringi na lozyska na chama dobite, walu sie ledwro reka dalo ruszyc. Rozeebralismy i poskladalismy z odpowiednim odstepem miedzy lozyskami a simmeringami a karterem. Jezeli nawet na luzie nie chce chodzic, jezeli masz lampe stroboskopowa to sprawdz nia zaplon. Jezeli nie zrob to analogowo, zdejmij magneto, jak kolega mowil moze lklin sciety i nie w tym miejscu iskre ma. Mi jak sie odkrecilo magneto to zahaczylo 1 magnesem o iskrownik i przestawilo mi zaplon - na chama pzresunelo na skraj ze byl tak spozniony ze dostawal iskre tuz przed tym jak byl koniec cyklu rozprezena. Mam nadzieje ze wiecie o co chodzi, mial iskre w momencie gdy paliwo uciekalo do tlumika (powinny spaliny) Za to fajny bajer byl, bo z tlumika co ktorys wybuch ogien lecial ^^ ale co to za frajda jak na 1 ledwo ciagnal a na 2 gasl :P
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:17, 21 Lis 2007    Temat postu:

siemka mam problem z simkiem robilem sobie remont wymienilem wszystkie lozyska zimeringi poustawialem wszystko i dalej cos niegra simson nie ma sily piszczy cos w silniku okropnie niechce zapalic a jak juz zapali to tak chodzi bo chodzi doradzcie mi co to moze byc rozbieralem ten silnik 2 raz w ciagu 2 miesiecy i ciagle wymienialem cos i dalej nie chodzi
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin