Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson odpala tylko z popychu(rzadko) ok.10 sek i się zalewa

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Odzio1997
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 17:43, 04 Maj 2011    Temat postu: Simson odpala tylko z popychu(rzadko) ok.10 sek i się zalewa

Posiadam Simsona Schwalbe kr51/2 z 1985 roku 4-biegowy. Nigdy znim nie było problemów, aż gdy brat urwał linke od gazu. Gdy ją wymieniał to iglica od gaźnika wpadła mu do gaźnika a następnie do środka silnika [nie wiem jak to możliwe ale się stało Wink (1) ]. Po rozkręceniu silnika znalazłem kawałki połamanej iglicy w silniku wyjełem je. Do tego jeszcze ta iglica uszkodziła simering. A więc został wymieniony.Gdy go odpalałem to jeździł ale na wysokich obrotach przerywał. Kupiłem nową świece ii wszystko było ok. Ale nie na długo świece po 3-4 dnia jazdy przestawała działac i nie odpalał, a gdy kupywałęm nową to znowu działał ale nie na długo też nieodpalał po 2-3 dniach jazdy. Pewnego dnia wyjeżdżam motorowerem odpalam wszystko jest ok a tu nagle mi zgasł kopie a tu nic na popych a tu też nic. Kupiłęm znowu 3 świece ale to już mi nie pomogło nadal nie działa. Zalew odrazu od 1 kopa. Wymieniłem simeringi ale odpalił tylko na chwile i to na średnich obrotach a gdy dodałem gazu to tak jakby iglica się zawieszała a nagle ustępywała i gasł. Po następnym odpaleniu z popychu przejechałem z 30 m i zgasł zalał się. i tak za każdym razem tylko z popychu i po kilku sekundach się zalewa. Na tym wideo jest pokazany czyiś simson, który zachowuje się tak samo jak mój. Oto link : http://www.youtube.com/watch?v=zcUMK_AEPek
Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotrek24
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 8:53, 07 Maj 2011    Temat postu:

Moim zdaniem źle ustawiony zapłon
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Odzio1997
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:55, 08 Maj 2011    Temat postu:

nie możę byc wina zapłonu bo w nim jest elektryczny zapłon

Ostatnio zmieniony przez Odzio1997 dnia Nie 18:56, 08 Maj 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kuba3511
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 1710
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radomsko
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:23, 11 Maj 2011    Temat postu:

Tłoczek od ssania Ci się pewnie skończył.Spróbuj poluzować linkę ssania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Odzio1997
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 15:57, 12 Maj 2011    Temat postu:

Teraz zaczoł mi odpalac ale tylko na ssaniu odpalam i chodzi na ssaniu a gdy dodam gazu to tak jakby się odrazu zalewał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kuba3511
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 1710
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radomsko
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 12:50, 13 Maj 2011    Temat postu:

Wyjmij gaznik. Przedmuchaj , wyczyść. Sprawdz ustawienie iglicy i poziomu paliwa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Odzio1997
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:03, 24 Maj 2011    Temat postu:

Zapraszam na drugi mój temat tam są opisane nowe wiadomości o tym samym simsonie :

http://www.simsonrulez.fora.pl/font-color-black-problemy-ogolne,23/odpali-tylko-na-2-sekundy-i-gaznie-jak-dodam-gazu-pomocy,31442.html


Ostatnio zmieniony przez Odzio1997 dnia Wto 20:09, 24 Maj 2011, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin