Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson nie odpala- dziwna historia

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konradsr50
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 10 Wrz 2011
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 22:21, 10 Wrz 2011    Temat postu: Simson nie odpala- dziwna historia

Witam mam problem z simsonem sr 50 electronic 12V. Ale może zacznę od początku. Jechałem jakieś 3 tyg temu simkiem i nagle zgasł i nie chciał już zapalić. Wykręciłem świece i była cała czarna i sucha. Przeczyściłem ją czy włożyłem inną nie pamiętam i simson odpalił ale miał wolniutkie obroty nie reagował na dodanie gazu i po 10 sekundach zgasł. Zapchałem go do domu przeczyściłem gaźnik i nic to samo dalej odpalał ale nie chciał się wkręcić na obroty. Zaprowadziłem go do znajomego mechanika i on stwiedził że to wina modułu. Więc kupiłem wysoki moduł dałem 65 zł założyłem i simson odpalił i wkręcał się na obroty. Już myślałem że to już będzie to lecz po przejechaniu 1.5 km zgasł i nie było w ogóle iskry. Zaprowadziłem go znowu do tego mechanika i on stwierdził że wcisneli mi w sklepie jakiś szajs bo na starym module iskra była ale palić nie chciał a na tym wcale nie ma. Więc zamówiłem na stronie stazet niski moduł taki jak był kiedyś. Założyłem go i simson odpalił i chodził. Znowu myślałem że będzie dobrze. Niestety po 5 kilometrach znowu zgasł. Po przeczyszczeniu świecy (znowu cała czarna) odpalił ale nie chciał się wkręcić na obroty znowu znaczy próbował ale zaraz zbijało go do małych i po chwili gasł i na dodatek strzelał w tłumik. Znowu przeczyściłem gaźnik przedmuchałem go sprężarką i nic nadal to samo. Myślałem że jeżeli strzela w tłumik to jest to wina zapłonu więc troche się z tym pobawiłem i nic. Pomyślałem że to wina simeringu od sprzęgła bo świeca była cała mokra i czarna jakby olej ze skrzyni ciągnął. Po wymianie simeringu teraz w ogóle nie odpala. Sprawdzałem nawet na innym gaźniku i nadal to samo. Możecie mi powiedzieć co mu się stało bo ja już nie mam głowy do niego??? I przepraszam że taki długi post ale chciałem dobrze opisać mój problem. Liczę na waszą pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mariusz13087
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 21 Sie 2011
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: CHOSZCZNO
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 8:06, 11 Wrz 2011    Temat postu:

ja mialem cos podobnego jak kupilem simka, wymienilem chyba ze 3 moduly , impulsator , i nawet cewke pozyczalem zeby sprawdzic i nie chcial chodzic ,wkoncu sie wkur... zdemontowalem ten caly modul i wszystko co powiazane z elektronikiem zalozylem stator platyny i narazie smiga , nie mowie zebys przerabial moze ktos ci tu po moze , ja do tego nie mialem juz cierpliwosci

Ostatnio zmieniony przez mariusz13087 dnia Nie 8:18, 11 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konradsr50
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 10 Wrz 2011
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 10:09, 11 Wrz 2011    Temat postu:

Ja już go mam 3 sezon i teraz aż tak mi sie popsuł wcześniej było wszystko dobrze poza drobnymi awariami oczywiście jak to w simsonie. A czy jest w simsonie jakiś regulator napięcia czy coś takiego bo może znowu uszkodziło moduł?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mariusz13087
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 21 Sie 2011
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: CHOSZCZNO
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:00, 11 Wrz 2011    Temat postu:

no jesli masz akumulator to musi byc
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konradsr50
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 10 Wrz 2011
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:50, 11 Wrz 2011    Temat postu:

Ja słyszałem że w tym regulatorze też jest przerywacz kierunków i to sie nazywa elba. To reguluje napięcie które idzie na moduł? Bo może jest za duże i dlatego psuje?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin