Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson ciepły gaśnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtek1200
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sty 2015
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 15:53, 18 Mar 2015    Temat postu: Simson ciepły gaśnie

Witam posiadam simsona s51/60 motor jak jest zimny odpala w miarę dobrze.
Gdy odpalam simsona to mi tylko jeden raz strzeli w tłumik a potem wszystko normalnie pracuje (zapłon ustawiony).Motor jest zrywny, szybki gdy jest zimny ale z czasem traci moc o 5-10 km/na godzinę i dziwnie przerywa gdy zgaszę motor po dwóch kilometrach jeszcze odpala, po 5 kilometrach gdy go zgaszę to muszę kilka razy kopnąć i przez 15 sekund nie wchodzi na obroty.Natomiast gdy przejadę z 10 km zaczyna gasnąc i strzela w gaźnik i w tłumik.(problem po kilku minutach znika) Zapłon platynowy świeca jest jak kawa z mlekiem gdy dam iglicę na dolny ząbek to robi się czarna ustawiony na 0,4mm .Liczę że pomożecie męczę się z simsonem od kilku miesięcy był robiony generalny remont silnika wcześniej miałem ten sam problem (nowy gaźnik lecz elektryka stara zmieniałem już świece i fajkę.
Dzięki za odpowiedzi.
:budzjelopa
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pazio777
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 672
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 16:11, 18 Mar 2015    Temat postu:

Mejbi kondensator? Masz możliwość na innym spróbować? I też pamiętaj, że przerwa 0,4 nie jest złotym środkiem na wszystkie silniki. Nie posiadam niestety innych szczelinomierzy więc nie powiem Ci jaką ja mam xD ale zawsze ustawiam na 0,4 i później minimalnie, o ciupinkę, ją powiększam.

Aaaa! I gościu gościu, strzały w gaźnik świadczą o tym, że to nie jest dobrze ustawiony zapłon :P


Ostatnio zmieniony przez pazio777 dnia Śro 16:12, 18 Mar 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jarasek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 527
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lubuskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 17:32, 18 Mar 2015    Temat postu:

Kolego zacznij zakładać tematy w odpowiednich działach , a nie lecisz na łatwizne .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Imim
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 143
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 23:20, 23 Mar 2015    Temat postu:

Miałem podobne objawy i rozwiązaniem była wymiana magneta. Mogło Ci peknąć lub były takie przypadki, że gdy magneto się rozgrzewało traciło swoje właściwości magnetyczne


Przepraszam za odkop, w ogóle nie zwróviłem uwagi na datę Sad (1)


Ostatnio zmieniony przez Imim dnia Pon 23:21, 23 Mar 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtek1200
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sty 2015
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:35, 29 Mar 2015    Temat postu:

A wiec tak po zmianie świecy problem nie znika .Lewe powietrze raczej nie mam takie pytanko jak sprawdzić czy magneto dobrze działa??.Iskrownik nie pamiętam kiedy był wymieniany ale wygląda normalnie i jeszcze jedno po ostatniej jeździe simson na biegu jałowym działa dobrze a po wbiciu biegu przy gazie poniżej połowy manetki przygasa i przerywa.Gdy wrzucę bieg na przykład trzeci czuje jak motor gaśnie a po dodaniu gazu znów odpala.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Imim
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 143
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:14, 29 Mar 2015    Temat postu:

czyściłeś kiedykolwiek wydech ? Nie da się raczej sprawdzić czy magneto dobre. po rozgrzaniu i przed możesz sprawdzić jakie napięcie daje cewka NN.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin