Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson 12V elektronic gdy się rozgrzeje, gaśnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cinek-93
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 328
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: brać pieniądze?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:14, 22 Lis 2009    Temat postu: Simson 12V elektronic gdy się rozgrzeje, gaśnie

Witam, opiszę dokładniej problem.
Pierwszy objaw był podczas jazdy (był już dobrze rozgrzany) i zaczął przerywać aż w końcu zgasł. Odczekałem kilka sekund, odpalił, więc próbuję się czym prędzej do domu udać, lecz znowu gasł i tak w kółko.
Na początek sprawdzałem świecę, ale ona nie zawiniła.
Potem cewkę WN (przekładka) i ona też dobra
Następnie moduł (też przekładka) i ten z kolei dobry.
Cewkę pod magneto i impulsator to chyba można wykluczyć, bo chyba jak by któreś z nich zawiniło to by wcale nie działał simson.
Gaźnik był czyszczony dokładnie.
I tu pytanie, ma ktoś pomysł co to może być?

Przenoszę z 'mechaniczne silnik'. Kaziu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wilson
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 1553
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: CwA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:57, 22 Lis 2009    Temat postu:

może być ta cewka pod megnetem :]
jak sie rozgrzeje to gupi impulsa
sprawdź ją
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cinek-93
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 328
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: brać pieniądze?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:12, 22 Lis 2009    Temat postu:

Zajrzałem pod magneto po izolowałem kable bo niektóre wymagały tego.I zauważyłem że kabelek wraz z lutem luźno siedzi (nie przylega dobrze). Więc to może być to, ale oczywiście, my brother się przejechał kawałek i nie wiem jak on to uczynił (medżik) że chyba się skrzynia rozregulowała, bo wyskakują biegi. Więc do końca nie wiem czy problem rozwiązany. Zrobię to jutro bo dziś głowy do tego nie mam, a o wynikach powiadomię.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
murek1237
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 103
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Topólka
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:11, 22 Lis 2009    Temat postu:

cewka pod bakiem ! Wink (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cinek-93
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 328
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: brać pieniądze?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 15:55, 25 Lis 2009    Temat postu:

Cewka nie bo przekładałem na drugą (dobrą) i to samo, to chyba właśnie wina tego lutowania bo na impulsatorze mam urwaną ścieżkę a ostatnio wymieniałem cewkę swietlną i wtedy coś musiałem oderwać przypadkowo, teraz nie zrobię tej skrzyni (nauka) ale teraz chyba dobrze będzie. Kiedyś tam przetestuję Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin