Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Rozgrzany silnik na dotarciu nie odpala.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maniak05
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:57, 02 Sie 2010    Temat postu: Rozgrzany silnik na dotarciu nie odpala.

Witam mam problem z simsonem s 60 mianowicie po krótkiej trasie przyjeżdrzam do domu gasze. Zaj akieś 2 godz. podchodze włączam zapłona simson odpalił ale w ogóle niechciał wkrecic się na obroty i zgasł od tego momentu nie mogłem go za cholere odpalic wymieniłem kondensator ,platynki gaznik przeczyszczony wszystko jest iskra jest a ten dalej nic ani be ani me , i cały czas świece zalewa a z kolanka leci niespalone paliwo. Prosze o pomoc ba już normalnie nie mam pojęcia motor chodzi super a po 2godz. h** .Jest to simson na dotarciu wszystkie nowe częsci od kniazia . tylko nie piszcie że jest to wina przegrzania czy coś tam silnik na dotarciu w sumie robi sie goracy po krótkim czasie ale to dobrze bo to znaczy że jest wszystko szczelne a ja nie jezdziłem tak rzeby go rzegrzac .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22:07, 02 Sie 2010    Temat postu:

Edytowałem tytuł tematu.

Ja tu proponuję ustawić dobrze zapłon, bo takie cuda się dzieją najczęściej z przestawienia iskrownika.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
abramov
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 177
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ludwinów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 15:49, 03 Sie 2010    Temat postu:

Ja się też podpiszę pod temat. U mnie jest tak, że na zimnym pali z drugiego kopa. Gdy się rozgrzeje (po ok. 6km) dojadę do domu, trochę pochodzi na wolnych i go gaszę. Gdy chcę go później (po ok 2-5min) odpalić, odpali, ale z 5-7 kopa. I nie ma wolnych. Czemu tak jest?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maniak05
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 15:31, 04 Sie 2010    Temat postu:

Problem zostal rozwiazany okazalo sie że tloczek od ssania zapiekl mi sie w obudowie i był cały czas w górze i dlatego non stop go zalewało a do tego ustawilem porzadnie zaplon i teraz pali od kopa. Temat do zamknięcia
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin