Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problemy z odpalaniem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lopatek21
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 29 Gru 2011
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lodzkie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:26, 29 Gru 2011    Temat postu: Problemy z odpalaniem

Dzien dobry!
Mam simsona sr51 na platynkach i ma on problem z odpalaniem
Odpali on ale to za 10 razem .A z popychu ma nawet klopty. Nie wiem co zrobic. ;( . Jak go kupilem odpalal za 1 razem . ale gdzies tak 4 miesiace temu mial szlif na cylindrze.Moze ten remont cos sknocił???

Prosze o pomoc[/b]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kkenduro
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 12 Mar 2011
Posty: 101
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Krosno/Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:35, 29 Gru 2011    Temat postu:

Sprawdź gaźnik, może coś z nim być nie tak. A jeśli gaźnik jest ok, to zapłon. Może inni coś więcej będą wiedzieć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lopatek21
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 29 Gru 2011
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lodzkie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:40, 29 Gru 2011    Temat postu:

Kumpel mi mówił ze to moze przyczyna odleglosci na platynach?Ostanio je wymienialem i troche lepiej chodził. Moze nalezy zmniejszyc odleglosc do 0.04 mm ?

Ostatnio zmieniony przez lopatek21 dnia Czw 18:23, 29 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:31, 29 Gru 2011    Temat postu:

Nie do 0,04 a 0.4 mm.
Jak już odpali to chodzi dobrze? Nie jest słaby ani nic ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
matekk91
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 1098
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: RJS
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:32, 29 Gru 2011    Temat postu:

Książkowo ma być przerwa 0.4mm, ale w praktyce się to nie sprawdza bardzo często i trzeba próbować i ustawiać na wyczucie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lopatek21
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 29 Gru 2011
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lodzkie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 10:39, 30 Gru 2011    Temat postu:

Jak juz odpali to musi troche pochodzic tak zeby sie troche rozgrzac a potem juz smiga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jakub4951
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 290
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:18, 30 Gru 2011    Temat postu:

może kompresji nie ma?
u mnie było tak samo
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MrKrzysiek95
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 1076
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lhr
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 0:22, 31 Gru 2011    Temat postu:

Też o kompresji pomyslalem. Pierścionki zmieniales i tłok? czy tylko jak przeszlifował tak złożył na starych częściach i jeździł? :]
Lewego powietrza nie łapie? nie kopci za mocno?


Ostatnio zmieniony przez MrKrzysiek95 dnia Sob 0:23, 31 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lopatek21
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 29 Gru 2011
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lodzkie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 10:40, 31 Gru 2011    Temat postu:

Tłok byl zmieniany a reszta stare czesci. kopci normalnie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin