Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
problem z iskrą

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsonclub
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 13:20, 20 Sie 2009    Temat postu: problem z iskrą

Mam taki problem.
Otóż miałem źle ustawiony zapłon (motor odpalał ale gdy się przegrzewał to gasł). Ustawiłem zapłon jednak mam problem teraz z iskrą dość nietypowy.
Iskra raz jest, raz jej nie ma. Zmieniłem kondensator i dalej to samo. Przerywacz i platynki też są dobre. Spróbowałem go odpalić 'na popych' i odpalił ale po chwili zgasł.
Sprawdzałem rózne świece ale dalej ten sam problem. Raz iskra jest, raz jej nie ma.
Czy może to być przez cewke butelkową??
Pomocy....

Dodam jeszcze że simson jest 6V, platynkowy a ta cewka butelkowa sprawdzałem pisze na niej ze ma 12V, dosyć dziwne.


Ostatnio zmieniony przez simsonclub dnia Czw 13:21, 20 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cinek-93
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 328
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: brać pieniądze?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:37, 20 Sie 2009    Temat postu:

z tą przerywaną iskrą jest podobnie jak w elektroniku cewka zapłonowa pod magneto padnie. nie wiem jak może być w tym przypadku. a świece zmieniałeś?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsonclub
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 17:43, 20 Sie 2009    Temat postu:

tak, sprawdzałem.
Już chyba mam winę. Poszło łożysko na wale i iskra jest w zależności jak sie wał ułoży, przynajmniej tak mi sie wydaje...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin