Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
niechce wchodzić na obroty
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hypiak
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Oleszyce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:21, 12 Maj 2009    Temat postu:

Siemka
Dzisiaj odpalił z pierwszego kopa i zgasł. Potem dałem gaz na full i odpalił znowu i zaczął wchodzić na obroty. Jeździłem chwilę nawet nie zdążyłem się rozpędzić do 4 biegu i już przerywa , dość kopci na biało. Wszystko zaczęło działać gdy dałem przerwę na świecy 0,4mm. Ale moje uwagi
-żeby odpalić muszę dodać gazu
-gaśnie po minucie na wolnych obrotach
-kopci
-nie wchodzi na pełne obroty i jest kompletnie do niczego kultura pracy silnika
-powoli jedzie, jedynka i dwojka i pewnie dalej tez są mułowate i krótkie.
-troche szarpie,
Powiem tyle ze wszystko było dobrze przed założeniem linki od gazu
Bawiłem się ssaniem , tzn czyściłem gaźnik, sprawdzałem na jakiej działa zasadzie
Iskra jest dobra kompresja taka jak była, pomóżcie bo simsona mam dopiero 2tygodnie niecałe i jeszcze nie umiem sam go naprawić. 4suwy naprawiam w chwile a to trudno mi jest zrobić
Pozdro


Ostatnio zmieniony przez hypiak dnia Wto 21:24, 12 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
badyllek1993
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 1340
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Polska, Dol., Twardogóra

PostWysłany: Śro 14:09, 13 Maj 2009    Temat postu:

lewe powietrze/źle wyregulowany gaźnik/ewentualnie (w co wątpię)przestawiony zapłon
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hypiak
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Oleszyce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:43, 13 Maj 2009    Temat postu:

Już zrobiłem, ssanie ta guma sie lekko odkleiła i przykleiłem i dałem nowa i chodzi tylko troszke gorzej odpala, za 3 kopem, co moze byc?>
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin