Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie pali

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Muczo1994
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:30, 18 Sie 2010    Temat postu: Nie pali

Witam, mam simsona s51 elektryczny zapłon 12V, i mam problem, a więc simson nie odpala, nie ma iskry, żadna ze świec nie ma, w czym tkwi problem , wiem że świece są sprawne.. może cewka ? nie mam więcej pomysłów co to może być. Proszę o pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Olek:):):)
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Sie 2010
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Pułtusk
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 12:08, 19 Sie 2010    Temat postu:

Ja miałem też taki problem tylko że u mnie instalacja jest pokręcona z jednej strony jest 6V a z drugiej 12V , możesz sprawdzić czy to nie jest wina cewki, być może też jest to wina przewodu przechodzącego między cewką butelkową, a świecą zapłonową ( ja musiałem wymienić wymieniłem iskra była ) . Winą braku iskry może też być kondensator w prądnicy . Radziłbym ci sprawdzić te rzeczy , jak będzie dalej to samo to będziemy się zastanawiać.! Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 14:54, 19 Sie 2010    Temat postu:

Zapłon "elektryczny" - pewnie chodzi o elektroniczny, w którym kondensatora nie ma.
Jeśli tak, to a dziale Elektryka masz przyklejony temat o usterkach tego typu zapłonu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin