Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie odpala - elektronik
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidek199710
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węgorzyno , Zach-Pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:21, 20 Paź 2012    Temat postu: Nie odpala - elektronik

Mam pytanie . Mam simka s70 elektronik ... Kiedys miaelm problem z odpalaniem , wymienilem swiece było ok , ale po czasie simek znow nie chce palic ladnoe ... Wymienilem swiece a simek nie chce palic od kopa , jedynie na pycha zalapie ale powoli sie wkreca na obroty , jak juz odpali do konca to ladnie chodzi . tylko nie chce trzymac wolnych ... nawet jak bardziej podniose przepustnice , nawet regulacja iglicy nic nie dala , a w simku jest mokra swieca , wyczyszcze i nie pali od kopa. Nie wiem co to juz . Co mam z tym fantem zrobic ??
Dodam ze lekko przymulony jest


Ostatnio zmieniony przez dawidek199710 dnia Sob 19:22, 20 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toncio20
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 836
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BYCINA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:37, 20 Paź 2012    Temat postu:

Ino zapłon do ustawienia mistrzuniu;-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidek199710
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węgorzyno , Zach-Pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:15, 20 Paź 2012    Temat postu:

noo okej ale jak to zrobic w elektroniku ??? i cofnac czy opoznic ?
Bo nigdy nie ustawialem w elektroniku. a tym bardziej w simku , musze sciagac magneto ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toncio20
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 836
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BYCINA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 5:57, 21 Paź 2012    Temat postu:

Nie mam elektronika i nigdy sie nie interesowalem.Gdzies powinno byc jak to ustawic.Jak ustawic to masz przyklejone w problemach silnikowych.

Ostatnio zmieniony przez toncio20 dnia Nie 6:02, 21 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidek199710
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węgorzyno , Zach-Pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:21, 21 Paź 2012    Temat postu:

Wielkie dzieki ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MichuS
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ok. Konina
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15:22, 21 Paź 2012    Temat postu:

I jak zrobiłeś już? Jeżeli nie masz tutaj co i jak:

http://www.simsonrulez.fora.pl/font-color-black-problemy-silnikowe,24/ustawianie-zaplonu-elektronik-i-cechy-zaplonu-el-s50,5197.html

Oprócz tego sposobu można łatwiej za pomocą lampy stroboskopowej jeżeli ją posiadasz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidek199710
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węgorzyno , Zach-Pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:16, 21 Paź 2012    Temat postu:

probowałem cofna , i dalej dac nic nie dziala , strzasznie cieko pali. od kopa wgl , przez to kopanie do konca wyrobiło mi sie zeby na starterze miedzy karterem , mniejsza z tym . gdy przestawialem zapłon to te zabki co sa na zaplonie chcialem popchnac zaplon a one sie zpzresunelu bez zaplonu tak jak by one sie ruszalu te dwa zabki na zaplonie ... to ma tak bnyc ?

Ostatnio zmieniony przez dawidek199710 dnia Nie 18:33, 21 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MichuS
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ok. Konina
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 19:49, 22 Paź 2012    Temat postu:

Jeszcze raz wytłumacz dokładnie po polsku, bo nie można zrozumieć o co Ci chodzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidek199710
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węgorzyno , Zach-Pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 15:36, 23 Paź 2012    Temat postu:

to tak , simek nie pali z kopa , na pycha strasznie ciezno trzeba sobie lekko sprzeglem pomagac, jak juz zalapie to powoli sie wkreca na obroty a jak juz odpali do konca to ladnie sie wkreca , tylko nie trzyma wolnych , jak jest zimny to pali czasem ok kopa czasem nie . jak daje ssanie na postoju czy w jezdzi nic sie nie robi... jak cieply to ma mniej mocy o wiele az sie ciezko rusza, jak przestawialem zaplon to nic nie dawalo strasznie ciezko palil z kopa jedynie na zimnym silniku , na ceplym nie chce palic. swieca ok lekko mokra choc dane najwiecej powietrza jak mozna gaznik 16n1 11 dysza 72 mm . Podczas kopania czasem kopka mi nie lapala a teraz wgl nie lapie . Wiec albo remont albo pych ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MichuS
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ok. Konina
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 15:43, 23 Paź 2012    Temat postu:

A jesteś pewien, że dobrze ten zapłon masz ustawiony?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidek199710
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węgorzyno , Zach-Pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 15:53, 23 Paź 2012    Temat postu:

wczesniejszy wlasciciel ustawial strobo. ja cofalem dawalem dalej po kawaleczku ... i jutro biore dorabiam sciagacz bo mam wyrwany gwint na magnecie robie sam sciagacz , czyszcze caly zaplon i probuje znow
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MichuS
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ok. Konina
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 16:56, 23 Paź 2012    Temat postu:

"czyszcze caly zaplon"
Jak czyścisz zapłon? Dobrze weź przeczyść i wyreguluj gaźnik i zobaczymy.

PS. Taki ściągacz można znaleźć na targu za 6-10 zł. Wink (1) Chyba, że wolisz samemu zrobić, nie mam nic przeciwko. Zrób jak napisałem i zdaj relacje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidek199710
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węgorzyno , Zach-Pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 18:49, 23 Paź 2012    Temat postu:

No jutro wyjne zapłon i przeczyszcze , tylko zauwazylem ze wał na straszly luz na lozysku okolo 2 mm i mozna ruszac megnetem , Zobaczymy a w jaki sposob mam wyregulowac , 16n1 11 dysza 72 bez filtra powietrza , srubka regulacji mieszanki 4.5 obrotu wykrecona iglica na najwyzszym zabku co daje najwiecej powietrza , spalanie pol baku na 50 km
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toncio20
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 836
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BYCINA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 6:34, 24 Paź 2012    Temat postu:

No 4,5 obrotu to o jakies 2 za duzo no ale...Jak masz luz na wale to mozesz ustawiac i ustawiac i nigdy nie ustawisz.Pewnie brak odrzutnika oleju i podkladek redukcyjnych.Zdejmij zimering i sprawdz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidek199710
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węgorzyno , Zach-Pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 18:19, 24 Paź 2012    Temat postu:

Toncio nie mam pojecia jak tam jest ... I tak bede robil remont , simek dzis odpalil superancko sdjelepm pokrywa ruszylem nagnetem i juz nie odpalil , cos jest w tych lozyskach chyba magneto trze o cewki przez te lozyska tak mi sie wydaje bo nawet bez swiecy reka nie kopniesz go, NIc nie robilem jak narazie bo sciagacza nie porzyczylem a po za tym nie wiem czy ten sciagacz zadziala bo mam wyrwany gwint , myslalem zeby zrobic cos na podstawie 4 lapek jednej ruchonej przyspawane do nakretki i wkladac te lapki w te dziury w magnecie . Nie wiem co bedzie ale to masakra jezdzil normalnie palil na cieplo i wgl nawet obroty trzymal , ale jak ruszylem magnetem to juz nie odpala ale iskra jest po prostu cewki tra o magneto bo lozysko jest do dupy , Wiec remoncik sie klania...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin