Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Gaśnie po wrzuceniu biegu, brak mocy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
macko_adept
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:11, 15 Mar 2014    Temat postu: Gaśnie po wrzuceniu biegu, brak mocy

Po zrobieniu biegow odpalilem Simsona i sprawdzalem czy dziala.
Simson na centralnej stopce i kolo sie krecilo ladnie. Odpalalem go ileś razy na postoju.

Ruszylem sprawdzić jak dziala, ujechalem ok 600 metrow (całkiem ładnie, biegi wchodzą bardzo dobrze - robilem regulacje), zgasl, odpalam, wrzucam bieg a on nie ma siły.

Myslalem ze moze za duzo powietrza dostaje bo srubka sie odkrecila ale to nie to. Postawilem znow na stopce centralnej, odpalam, wkreca sie, wrzucam bieg i ledwo kolem zakreci, calkowicie jakby nie mial mocy. Olej wlalem Hipol 80W/90 wiec raczej dobry.

Pchać musiałem dziada te 600 metrów Neutral
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1818
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:23, 15 Mar 2014    Temat postu:

Czyli można powiedzieć że na zimnym dobrze na ciepłym brak mocy? Bardzo możliwe że kondensator, można by też postawić teze że sprzęgło się ślizga, ale zacznij od kondensatora.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
macko_adept
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:28, 15 Mar 2014    Temat postu:

Ale jak nawet jest cieply, odpala bez problemu i sie wkreca, wrzucam bieg, puszczam sprzeglo a on nie ma sily ruszyc nawet.

Ostatnio zmieniony przez macko_adept dnia Sob 21:05, 15 Mar 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skibonzo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Mar 2014
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 0:09, 23 Mar 2014    Temat postu:

to on gaśnie w końcu czy nie? bo jak tak sie dzieje to może sprzęgło nie puszcza do końca?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
amator1997
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 158
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15:05, 23 Mar 2014    Temat postu:

albo już łozyska na skzyni wysiadły i one tak blokują moto ze nie ma siły ujechac
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin