Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Brak mocy na biegu, gaśnie.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skibonzo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Mar 2014
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:21, 23 Mar 2014    Temat postu: Brak mocy na biegu, gaśnie.

Cześć.
Teoretycznie wszystko powinno działać. Biegi na postoju są, sprzęgło działa poprawnie iskra jest, zapłon poprawnie wyregulowany.
Chodzi o to, że gdy uda mi się odpalić simka na postoju z kopki to, żeby nie gasł muszę go gazować. Wiem, że muszę podkręcić obroty na biegu jałowym.
Ale próbowałem wcześniej na nim trochę pojeździć i gdy odpaliłem go z góry zupełnie nie miał mocy, żeby jechać. Spróbowałem ruszyć z 1 i tak samo wcale nie ma siły jechać dalej. Przed zakupem wszystko było ok. Potem wyciągnąłem przypadkowo wałek startera i musiałem go ponownie wkładać. Nie wiem co może mu być i jak to jest możliwe, że przez podróż na przyczepce tak się rozregulował i teraz nie chce działać poprawnie.

Możecie powiedzieć mi gdzie szukać przyczyny?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
HubertSR50
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Kwi 2013
Posty: 214
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:25, 23 Mar 2014    Temat postu:

Przyczyny powinieneś szukać w gaźniku.
Jaki gaźnik posiadasz?
Ustaw pływak i mieszankę, pobaw się iglicą i problemy powinny zniknąć. Jeśli nie to mniejsza dysza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skibonzo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Mar 2014
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 14:24, 23 Mar 2014    Temat postu:

czemu nikt mi nie powiedział, że on ma luz między 3, a 4? Sad (1)(((((((
teraz idzie, jak strzała

problem solved, wystarczyło wrzucić 1 bieg LOL.


Ostatnio zmieniony przez Skibonzo dnia Nie 15:48, 23 Mar 2014, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin