Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Co się stało?? (nie jeździ)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Afterday
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:06, 04 Paź 2009    Temat postu: Co się stało?? (nie jeździ)

Witam!!
Simson s51/60 enduro, 6v..(proszę o poświęcenie chwili czasu)

Simson chodził super do wczoraj. Kupiłem nowy akumulator i postanowiłem go założyć razem z kolegą. Siedzieliśmy wczoraj cały dzień przy elektryce, Udało się kierunki chodzą i swiatła też są (złączone na krótko). Gdy po zakończeniu pracy nad simkiem, było już ciemno chciałem go odpalić lto na chwile załapywał na ssaniu dawałem mu gaz a on po jakichś 8 sekundach gasł. Wymieniałem świece, (jak wyjmuje cała mokra) ale to nic nie dało. Pchałem go i pchałem, czasami załapał ale nie miał siły...Wstawilem motor do garażu. Dziś z rana próbuje odpalić za 1 kopem na ssaniu odpalił i po chili zgasł. Nie jestem pewien ale wydaje mi się że coś stuka w cylku. dziś zdjąłem tłumik, bo myślałem że jest zapchany. ale nic z tego. Odpalam bez tłumika ruszam włączam na 2 bieg i gaśnie...
240 km temu (w te wakacje) przeprowadzałem remont, nowy kompletny tłok i pare dupereli (od tamtej pory nigdy nie był katowany, cały czas go docieram). Poprzedni właściciel wymieniał cały zestaw: cylek, kompletny tłok(który wymieniłem ponieważ na rowkach od pierścieni był uszczerbiony) i wał(który jest przetarty na korbowodzie z jednej strony nie wiem z jakiego powodu).
Mam nadzieje że jest to jest wina pierścionków, a nie wału, jutro postaram się nie pójść do szkoły i sprawdzić...he
Dzień przed tym jak robiliśmy elekt. jechałem simkiem i coś tj. strzeliło w silniku, na chwilę stracił moc, były problemy z odpaleniem, podobne objawy do dzisiejszych, ale potem chodził dobrze...

Pomocy!! Co się mogło stać??
8)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:57, 04 Paź 2009    Temat postu:

Kompresja jest ?
Zobacz bo mogły pierścienie popękać.Zdejmij cylinder i zobacz w jakim jest stanie tłok i gładź cylindra.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Afterday
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 14:03, 05 Paź 2009    Temat postu:

Proszę zamknąć ten temat...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin