Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Brak Iskry po remoncie silnika

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukasz396
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:40, 30 Kwi 2011    Temat postu: Brak Iskry po remoncie silnika

Witam dzisiaj skręciłem już silnik który od pewnego czasu nie chodził zbyt ładnie strzelał gasł a wszytko było powodem luzów ( Łożyska). Wszystko ładnie wymieniłem i chcę wkręcać świecę a tu brak iskry. Gdy sprawdzałem miernikom to miałem 0.22 V. iskry brak. Pamiętam że jedynie raz się pojawiła i to bardzo słaba. Dodam że zapłon i przerwa ustawiona jest idealnie. możecie coś poradzić ? Może coś ze stacyjką ? ( Kable Odpinałem i podpoiłem tak jak było) z ciekawości bym mógł ominąć może akurat ale wątpię. Proszę o Pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:06, 30 Kwi 2011    Temat postu:

Nie napisałeś jaki masz zapłon. Elektroniczny czy mechaniczny?
Gdzie zmierzyłeś to 0.22 V? W fajce? To więcej tego nie rób po to nie jest dokładny pomiar a poza tym jak w końcu będzie tam takie napięcie jak ma być to sfajczysz miernik.
Sprawdź czy kabel brązowy służący do gaszenia nie ma styku z masą na pozycji 1 stacyjki.
Sprawdź opór cewki w iskrowniku i cewki WN.


Ostatnio zmieniony przez Pustack dnia Sob 21:06, 30 Kwi 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalski_4
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 352
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie**okolice Jarosławia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:58, 01 Maj 2011    Temat postu:

Moze kondensator padł. One lubią padać po zimie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukasz396
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15:44, 01 Maj 2011    Temat postu:

kondensator wymieniłem i nic
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin