Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Zepsuta stacyjka

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marciniak
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Kwi 2008
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:14, 11 Kwi 2009    Temat postu: Zepsuta stacyjka

Witam wszystkich mam problem z odpaleniem simsona ponieważ rozwaliła mi się stacyjka(na normalny kluczyk jak w skuterach) i nie wiem które kabloe złączyć żeby była iskra(zapłon) mam simsona s51 elektronika na module 12v proszę o dokładne instrukcjie które kable trzeba złączyć do odpalenia a które żeby zgasić. Kable od stacyjki mam odpiente i nie wiem jak były .

TAG-SYZ ELEK-STAC


Ostatnio zmieniony przez marciniak dnia Sob 15:16, 11 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kUBA.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2006
Posty: 1323
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Komarów

PostWysłany: Sob 15:39, 11 Kwi 2009    Temat postu:

odepnij 2 z modulu i powinno być ok i upewnij sie czy na 31 jest masa
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marciniak
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Kwi 2008
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:32, 11 Kwi 2009    Temat postu:

odpiłem ten kabel co pisałes i nic nie dało dalej nie ma iskry a na stacyjke prąd dochodzi masy są i na cewce i na module cewka i modół działają dobrze sprawdzałem przy innym simku może trzeba złączyć któreś kable przy stacyjce jeszce??? Tam jest 6 kabli

Ostatnio zmieniony przez marciniak dnia Sob 17:46, 11 Kwi 2009, w całości zmieniany 5 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kUBA.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2006
Posty: 1323
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Komarów

PostWysłany: Sob 20:31, 11 Kwi 2009    Temat postu:

to przepatrz według schematu czy wszystkie kable są podłączone dobrze i czy nie trzeba czegoś złączyc...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marciniak
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Kwi 2008
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 23:13, 11 Kwi 2009    Temat postu:

a gdzi jest dokładnie na schemaci e ta stacyjka bo t ojest chyba na te stacyjki w deklu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kUBA.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2006
Posty: 1323
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Komarów

PostWysłany: Nie 9:29, 12 Kwi 2009    Temat postu:

ale to nie patrz na stacyjke tylko na moduł od ładowania stacyjke narazie pomiń
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simak
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 197
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zd-Wola
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:48, 12 Kwi 2009    Temat postu:

Z tego co się oriętuję to jeżeli masz taki zapłon jak myślę to powinno gaszenie być rozwiązane tak że masa jest puszczana na iskrę (ja tak mam) i wtedy motor gaśnie więc ten kabel wystarczy odpiąć jest to bodajrze brązowo-biały
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marciniak
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Kwi 2008
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 9:53, 13 Kwi 2009    Temat postu:

moduł był zepsuty albo ja go spaliłem jak podłąnczałem różne kabelki ale założyłem nowy i jest ok temat do zmknięcia

Ostatnio zmieniony przez marciniak dnia Wto 18:25, 14 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin