Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Światła po pewnym czasie gasną

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
migocz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Sie 2008
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:49, 25 Sie 2008    Temat postu: Światła po pewnym czasie gasną

tzn... nie tyle gasną co po pewnym czasie jazdy przygasaja i żarówki jażą takim pomarańczowym światłem. Nie wiem co robic?<img src=(" border="0" /> Stwarza to problem bo w nocy nic nie widać (kierunki świeciły nawet mocniej jak aku był podpięty), a ogólnie boje się że mnie miśki złapią. Drodzy forumowicze pomóżcie prosze. ;(

TAG-SYZ ELEK-PRZE
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9064
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:09, 25 Sie 2008    Temat postu:

moja podpowiedź... coś sie nagrzewa i dostaje przebicia. Wink (1) szukaj
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
migocz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Sie 2008
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 21:22, 25 Sie 2008    Temat postu:

tak myśleliśmy że coś się przegrzewa, ale z nikim nie mogliśmy się domyślić co... macie jakieś propozycje??

Ostatnio zmieniony przez migocz dnia Pon 21:23, 25 Sie 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Pon 21:31, 25 Sie 2008    Temat postu:

a co tam moze innago sie przegrzewać ?? cewka lub przewody jakieś... poszukaj sam wtedy sie czegoś nauczysz. jak będziesz siedział i myślał co to to raczej nic nie da.... trzeba działać Wide grin
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
migocz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Sie 2008
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 21:47, 25 Sie 2008    Temat postu:

cewka wymieniana dwa razy dla pewności , czy nie kupiliśmy wcześniej żadnego badziewia. kable na pewno w porządku bo robiliśmy instalacje kierunków żaden kabel nie umknął naszej uwadze. A z tym przegrzewaniem to dało by się zrozumieć jakby się wyłączały po pól godzinnej jeździe a one się wyłączają po dosłownie kilku-dziesięciu sekundach po włączeniu silnika.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9064
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22:10, 25 Sie 2008    Temat postu:

co do przebicia, to wystarczy minuta czasem nawet mniej. potem ostygnie i jest znów ok.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin21
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2996
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okrzeja

PostWysłany: Pon 22:12, 25 Sie 2008    Temat postu:

Puść najlepiej nowe kable od stacyjki do lamy.Jeżeli bedzie dobrze to wina była w kablach.Jeżeli źle szukaj przyczyny przed stacyjką.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
migocz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Sie 2008
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 22:34, 25 Sie 2008    Temat postu:

Dzięki za rady. Wszystko wskazuje na to że będę mógł zabrać się za to dopiero w piątek. Jak skończę to dam znać czy działa.

Ostatnio zmieniony przez migocz dnia Pon 22:45, 25 Sie 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin