Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson s51 kierunki i klakson

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
FrasicaPL
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dolnyśląsk
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 14:30, 18 Kwi 2014    Temat postu: Simson s51 kierunki i klakson

Witam,
W moim Simsonie s51 słabo działały kierunkowskazy i odkryłem, że problemem był przerywacz, więc wymieniłem go i było ok ale jedna żarówka nie świeciła i postanowiłem ją wymienić lecz zrobiłem to na właczonym zapłonie, kierunkowskazie i podłączonym akumulatorze... Teraz kierunki nie działają w ogóle nawet przy podłączeniu na krótko Sad (1) (dawniej świeciły na krótko). Sprawdzałem bezpieczniki żarówki i zauważyłem że w kabelku co idzie do przerywacz jest prąd :O, Ale najbardziej mnie dziwi że jak stał dwa dni nie ruszany to przerywacz pikał kierunki się nie świeciły i klakson działał a po jakiś 2 minutach klakson przestał działać i przerywacz już nie pikał...
Bardzo proszę o pomoc bo od kilku dni już z tym walczę i nic nie pomaga :*(
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skibonzo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Mar 2014
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 16:11, 18 Kwi 2014    Temat postu:

Słaby akumulator? Podłącz to wszystko do jakiegoś prostownika i wtedy sprawdzaj. piszesz, że nie ruszałeś motorku przez dwa dni, ale pewnie w światłach coś kombinowałeś i się rozładował. Jeśli masz instalacje zgodną ze schematami to na 100 % jest tak jak piszę. Przerywacz potrzebuje odpowiedniego napięcia, aby działał prawidłowo z reguły jak jest przyłożone za duże napięcie mryga jak szalony, jak jest za małe to przestaje działać. Jeżeli nawet klakson nie pyrka to już jest aku rozładowany.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
FrasicaPL
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dolnyśląsk
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:46, 18 Kwi 2014    Temat postu:

ok jutro pójdę i sprawdze akumulator aczkolwiek jak teraz próbowałem podpiąć pod aku żarówkę świeciła Tongue out (1) A co do instalacji to zauważyłem, że przy listwie zaciskowej mam coś pomieszane...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
FrasicaPL
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dolnyśląsk
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:55, 19 Kwi 2014    Temat postu:

sprawdzałem akumulator jest dobry Tongue out (1) Jakieś inne pomysły?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skibonzo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Mar 2014
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:05, 19 Kwi 2014    Temat postu:

Próbowałeś podłączyć cały zestaw do prostownika?
Zrób tak i powiedz jakie efekty. Może i akumulator zaświeci żaróweczką ale na przerywacz nie będzie miał wystarczająco dużo napięcia.
A jeśli jesteś pewnie, że to nie wina źródła to proponuje ci na początek wszystkie styki do masy przeczyścić, dobrze dokręcić i w miarę możliwości zaizolować od brudu, jeżeli sprawdzasz wszystko na akumulatorze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
FrasicaPL
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dolnyśląsk
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 22:33, 19 Kwi 2014    Temat postu:

Miałeś racje akumulator był trup... i kable był pomieszane na listwie teraz powinno po naładowaniu i dobrym podłączeniem powinno być ok Wide grin
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin