Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
simson s51 gaśnie po włączeniu świateł

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cynicznykapelusz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 30 Paź 2014
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:00, 25 Sie 2015    Temat postu: simson s51 gaśnie po włączeniu świateł

Witam

Mam ostatnio problem z simsonem S51 12V(patynki). Po włączeniu świateł gaśnie, jednak na wysokich obrotach daje radę. Zauważyłem, że po odłączeniu żarówki przedniej problem znika. Był elektryk, ale nie znalazł przyczyny. Nie znam się na elektryce. Proszę o pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:15, 25 Sie 2015    Temat postu:

Włączenie świateł, czyli generowanie napięcia z cewki powoduje dodatkowe obciążenie silnika, co skutkuje zmniejszeniem obrotów. Spróbuj zwiększyć wolne obroty tak, aby przy włączonych światłach nie gasnął.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cynicznykapelusz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 30 Paź 2014
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 8:11, 26 Sie 2015    Temat postu:

Niestety silnik dostaje zupełnego odcięcia. Podczas jazdy z włączonym światłem po odjęciu gazu po prostu gaśnie. Dzięki za odpowiedź
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 17:05, 26 Sie 2015    Temat postu:

Musiałbyś dokładnie sprawdzić, czy na kablu brązowo-białym wychodzącym z silnika z cewki zapłonowej/przerywacza nie ma gdzieś zwarcia albo podłączonego jakiegoś odbiornika. Bo wygląda to tak, jakby przy niższych obrotach cewka dawała zbyt niskie napięcie.
Trzeba "iść po kablu": powinien być podłączony tylko do styku 2 stacyjki i do cewki butelkowej. Nie może zasilać żarówek itp.
Na próbę odłącz ten kabel od styku 2 stacyjki, ale zachowując ciągłość/przejście do cewki butelkowej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adamek
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lip 2014
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 10:55, 09 Wrz 2015    Temat postu:

Jeżeli powyższe zawiodą , zmniejsz przerwę na świecy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin