Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson S51 brak iskry

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konradox119
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Cewków woj. podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:31, 20 Kwi 2012    Temat postu: Simson S51 brak iskry

Witam mam taki problem. otóż zawsze miałem iskrę ale teraz nagle jej nie mam. Dodam jeszcze że robiłem przy elektryce ale tych kabli co ida od cewki zapłonowej to nie odkręcałem. Jeszcze gdy dotykam kabelka od cewki zapłonowej przy stacyjce to kopie i ten drugi co idzie do cewki butelkowej przy stacujce też kopie a i tak iskry nie ma. co to może byc?

TAG-SYZ ELEK-INSS
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:04, 20 Kwi 2012    Temat postu:

Jaki masz zapłon : mechaniczny czy elektroniczny ?
Spróbuj inną świecę, zmień fajkę i przewód wysokiego napięcia, sprawdź wszystkie połączenia - na początek.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konradox119
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Cewków woj. podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:12, 20 Kwi 2012    Temat postu:

zapłon mechaniczny. fajka i świeca odpadają ale przewód raczej też mam dobry a gdzieś wyczytałem że jesi nie jest podłączony kabel od świateł to nie ma iskry czy to prawda bo te kable mam poodłączane bo mam zamiar robic instalacje
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:19, 20 Kwi 2012    Temat postu:

Od świateł nie ma nic do zapłonu.
Odłącz od stacyjki przewód numer 2 i wtedy sprawdź.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konradox119
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Cewków woj. podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:21, 20 Kwi 2012    Temat postu:

ale na nr2 ja mam tam od zapłonu kable od cewki zaplonowej
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 7:33, 21 Kwi 2012    Temat postu:

Wiem o tym ale spróbuj go odłączyć. On jest do gaszenia, czyli zwiera cewke do masy w poz 0. Spróbuj go odpiąć i sprawdz iskre.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konradox119
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Cewków woj. podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 7:54, 21 Kwi 2012    Temat postu:

ale który dokładnie? ten co idzie od zapłonu czy ten który idzie do cewki butelkowej?



już wszystko gra. odłączyłem te dwa kable na stacyjce (nr 2) i podłączyłem z powrotem i wszystko działa.


Ostatnio zmieniony przez konradox119 dnia Sob 10:03, 21 Kwi 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin