Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
simson s51 6v -słabe światła

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamil9805
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Gru 2015
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rybnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:43, 19 Gru 2015    Temat postu: simson s51 6v -słabe światła

Po wymianie iskrownika iskra jest dobra ale mam strasznie słabe światła przód jak i tył ledwo sie żarzą. przez to zaczyna mi brakować prądu na wolnych obrotach i motorek gaśnie. sprawdzałem całą elektryke przełączniki lampę żarówki wszystko i niewiem gdzie leży wina.Kiedyś miałem ten sam problem ponieważ jeden kabel stykał się z 2 ale teraz takiej sytuacji nie ma ponieważ kabel główny co idzie do przełączania świateł on/off dałem nowy i wszystko ładnie przykręciłem. Może ktoś coś podpowie co sie mogło stać ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 23:06, 19 Gru 2015    Temat postu:

Jaki to Simson, jakie napięcie w instalacji, jakie parametry żarówek, jakim schematem się posługujesz?
Podłącz żarówkę przednią wprost do cewki świetlnej i zobacz, jak świeci.
Silnik nie gaśnie przez słabe światła (niskie napięcie z cewek), bo instalacja zapłonowa nie ma żadnego związku ze świetlną.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamil9805
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Gru 2015
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rybnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 0:48, 20 Gru 2015    Temat postu:

Problem z odpalaniem rozwiązany, ale te światła dalej tak samo świecą... czyli słabo napięcie na żarówce 2,5v , podpinałem gdzie indziej kabelki z iskrownika,sprawdzałem instalacje ale dalej to samo...

Ostatnio zmieniony przez Kamil9805 dnia Pon 22:33, 21 Gru 2015, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin