Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Raz jest iskra innym razem jej nie ma...
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
antextrans
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 11:34, 24 Cze 2009    Temat postu:

Tak dokładnie błąd nie sprawdziłem dokładnie, ale chodziło mi o iskrownik.


Witam, w podziękowaniu za wszystkie rady opiszę co było przyczyna.
Okazało się, po trafnych podpowiedziach, że mam dokładnie przejrzeć okablowanie, natknąłem się na luźną cewkę niskiego napięcia oraz słabą masę kondensatora, poprawiłem wszystkie styki, wymieniłem cewkę i maszyna gada!!!


Dzięki. Niezłe forum i towarzystwo.


Ostatnio zmieniony przez antextrans dnia Śro 15:46, 24 Cze 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tosiek
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5

PostWysłany: Śro 20:11, 24 Cze 2009    Temat postu:

Cytat:
luźną cewkę niskiego napięcia

Ale to co? Na śrubach mocujących luźna była, czy lutowanie do kitu? A może poprostu zwarcie miała i po wymianie na nową wszystko ustąpiło?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
antextrans
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 18:03, 26 Cze 2009    Temat postu:

Toska juz nie ma, ale odpowiedzieć trzeba.
Otóż cewka była dobrze dokręcona lecz na uzwojeniu był luz, poprawiliśmy luty i nadal nic, wymieniliśmy na inną i śmiga.
Teraz się dusi strasznie strzela w gaźnik i pluje paliwem od strony filtra, ale to już inna historia...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin