Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Pytania odnośnie ładowania, stopu i kierunków.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lesniczy4
Gość





PostWysłany: Czw 20:44, 27 Mar 2008    Temat postu: Pytania odnośnie ładowania, stopu i kierunków.

1. Jak sprawdzić czy mam poprawne ładowaie? Żekomo mam instalację 6V. Mam zapłon na platyny i ładowanie przez tyrystor. Tyrystor i aq napewno jest 6V, z tym że jak odpale i przyłoże miernik do aku to na wolnych jest 6 a jak przegazuje to dochodzi do 12V.
2. Jak wytłumaczyć fakt że w nowej instalacji tzn. nowe kable masy itp, kierunki z jednej str. migają jasno a z drugiej ledwo co?
3. Powiedzcie dokładie(tak abym zczaił) jak podłączyć stop.

TAG-PUS ELEK-KIER ELEK-TYLN
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtek2812
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Czw 21:13, 27 Mar 2008    Temat postu:

1. Co do ładowania to odłącz przewód od akumulatora, zapal silnik. Weź sobie żarówke 12V/21W i włącz między mase i ten przewód do akumulatora. Zapal silnik i obserwuj żarówke czy świeci jasno. Jak słabo to powtórz eksperyment z żarówką 6V/21W i wyjdzie szydło z wora Happy

2. Możesz mieć zaśniedziałe styki w przełączniku kierunkowskazów, styki w samych kierunkowskazach lub ktoś założył na strone gdzie kierunki słabiej świecą żarówke lub żarówki 12V- jeżeli tak to by wychodziło na to że instalka 6V

3. Plus żarówki od stopu łączysz do przewodu wychodzącego z cewki ładowania/stopu, mase żarówki łączysz z automatem stopu który znajduje sie w tylnim kole i powinno działać. Powodzenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamillo_93
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1615
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pią 7:34, 28 Mar 2008    Temat postu:

Co do stopu, jak Ci nie działa to pewnie ta blaszka w środku na bebnie bedzie ułamana... Ja tak mam... Także jak dobrze podłączysz a stop nie bedzie działał to tamta blaszka pewnie bedzie winowajca... Także do tamtej blaszki można coś przyspawać albo kupić nowy rozpierak szczęk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Pią 12:06, 28 Mar 2008    Temat postu:

1. Ładowanie jest dobre Wink (1)
2. zobacz czy żarówki po jednej stronie są takie sam jak po drugiej
3. sprawdź ze schematem w ręku czy jest wszystko poprawnie podłączone.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin