Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
problemy z ładowaniem s51 12V

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bratek666
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zamosć okolice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 17:50, 13 Lip 2009    Temat postu: problemy z ładowaniem s51 12V

witam mamzapłon na zwyklym przerywaczu platynkowym i problemy z ładowaniem zmieniłem instalacje z 6V na 12V i niemam ładowania ani tylnego swiatla mam zwykly tyrystor na 5 kabli ale on byl hyba 6v moje pytanie czy sa takie tyrystory 12v jesli nie to czy jest jakis zamiennik i jak go podłaczyc

TAG-SYZ ELEK-LADO
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
spike
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 13 Lut 2009
Posty: 801
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zamościa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:08, 13 Lip 2009    Temat postu:

Po pierwsze to co zmieniałeś w instalacji? Cały stator tzn. cewki od ładowania? Sprawdź wyjście z cewki na łączu przy skrzynce bezpieczników, tylko mierz na AC(~) czyli prądzie przemiennym.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bratek666
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zamosć okolice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22:26, 13 Lip 2009    Temat postu:

wymienilem wszystkie cewki i akumulator a tylne swiatlo pojawialo mi sie kilka razy jak nacisnolem klakson i dodalem prawie na max gazu ale na krutko a stop mam nawet kiedy wyjme kluczyk ze stacyjki naciskam na hamulec a on sie swieci nawet gdy niema kluczyka w stacyjce
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
spike
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 13 Lut 2009
Posty: 801
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Zamościa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22:38, 13 Lip 2009    Temat postu:

Stop możesz mieć podłączony pod aku więc świeci a gdy wymieniałeś cewki to cewka od ładowania i od zasilania tylnej pozycji jest masowa czy bezmasowa?
Co najważniejsze musisz sprawdzić napięcie na zacisku 59 o ile się nie mylę(to jest ten pod bezpiecznikiem).
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin