Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem że światłem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymon09
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 15:58, 02 Sie 2013    Temat postu: Problem że światłem

Przekręcam kluczyk (II) i nie mam odpalonego światło na przodzie się świeci i w ogóle kierunki nie działają ani klakson i jak odpalę to nawet z tyłu świateł nie ma. Z góry THX za Odp.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rafał51
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 443
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opole
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:46, 02 Sie 2013    Temat postu:

Wydaje mi się, że masz coś pomieszane w instalacji. Na naszym forum masz fajne schematy elektryczne, dobrerz schemat dla siebie i dokładnie przeanalizuj go ze swoją stacyjką, jeżeli nie pomoże to później będziemy się martwić
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1818
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:37, 02 Sie 2013    Temat postu:

Może akumulator masz rozładowany, jak masz puszczone światła, bezpośrednio z cewki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GruchaSR50
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 0:02, 03 Sie 2013    Temat postu:

Chyba masz niezły bajzel w instalacji jak Ci jedno światło świeci i to jeszcze z akumulatora.Oryginalnie nie zapalisz świateł bez włączenia silnika(no chyba że kierunki).Dobierz sobie odpowiedni schemat,przejrzyj całą instalacje i poskładaj jak bóg przykazał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymon09
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:05, 03 Sie 2013    Temat postu:

Rafał51 napisał:
Wydaje mi się, że masz coś pomieszane w instalacji. Na naszym forum masz fajne schematy elektryczne, dobrerz schemat dla siebie i dokładnie przeanalizuj go ze swoją stacyjką, jeżeli nie pomoże to później będziemy się martwić


Mam schemat z książki jeżdżę motorowerem Simson. Z cewki od światła miałem przód i tył a z akumulatora stop, kierunki i klakson jeżeli akumulator by mi padł to stop, kierunki i klakson by nie miał jak na razie ładuje akumulator po niedzieli go podłącze albo dzisiaj wieczorem . Po Niedzieli będę się w to bawić:P Też mi się wydaje że mam coś pomerdane z instalacją


Ostatnio zmieniony przez szymon09 dnia Sob 14:27, 03 Sie 2013, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rafał51
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 443
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opole
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 15:18, 03 Sie 2013    Temat postu:

Ja kiedyś też miałem tak pomieszane, że też stop miałem z akumulatora, sprawdziłem ze schematem i dwa kabelki były odwrotnie włożone
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymon09
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 15:32, 03 Sie 2013    Temat postu:

Rafał51 napisał:
Ja kiedyś też miałem tak pomieszane, że też stop miałem z akumulatora, sprawdziłem ze schematem i dwa kabelki były odwrotnie włożone

Czyli z cewki musi być stop? Wkład od tłumiku mam wyciągnąć na stałe czy zostawić?. Sorry że nie na temat i Jeszcze jedna sprawa przeczyściłem tłumik i simek ma brak mocy ale odpala normalnie, a z akumulatror wsadziłem to światła na [przodzie się paliły


Ostatnio zmieniony przez szymon09 dnia Sob 20:19, 03 Sie 2013, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rafał51
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 443
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opole
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 10:31, 04 Sie 2013    Temat postu:

Stop jest z cewki. Porównaj wkońcu swoją instalację ze stacyjki i schemat. A wkład w tłumiku powinien być
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GruchaSR50
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 10:57, 04 Sie 2013    Temat postu:

Znaczy sie stop jest z cewki oryginalnie ale można go podłączyc pod aku i jeszcze nikt od tego nie umarł.Czyli jak podłączysz lampy pod aku to sie pala?A na pewno masz dobre żarówki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymon09
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:26, 04 Sie 2013    Temat postu:

GruchaSR50 napisał:
Znaczy sie stop jest z cewki oryginalnie ale można go podłączyc pod aku i jeszcze nikt od tego nie umarł.Czyli jak podłączysz lampy pod aku to sie pala?A na pewno masz dobre żarówki?

Lampa przednia jak podłączę akumulator bez odpalania to się pali a nie powinno a jak się rozładuje to normalnie jak odpalę i przełączę kluczykiem na które powinno być światło to normalnie jest z cewki. Tylko przód się pali kierunki, stop, klakson i tył nie działa z żarówkami będę paczył później. Akumulator raczej mam do kitu szybko się rozładowuje.


Ostatnio zmieniony przez szymon09 dnia Nie 22:28, 04 Sie 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GruchaSR50
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 1:17, 05 Sie 2013    Temat postu:

Mi chodziło z tym paleniem czy Ci sie żarówki spalają a nie świecą ale juz nie ważne:)Jakiego masz simsona?model,liczba biegów,zapłon,napięcie instalacji

Ostatnio zmieniony przez GruchaSR50 dnia Pon 1:19, 05 Sie 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymon09
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:45, 05 Sie 2013    Temat postu:

GruchaSR50 napisał:
Mi chodziło z tym paleniem czy Ci sie żarówki spalają a nie świecą ale juz nie ważne:)Jakiego masz simsona?model,liczba biegów,zapłon,napięcie instalacji

Model Simsona mam S51 4 biegi 1989r. instalacja 6v a co do zapłonu to mam 6v na platynę nie bateryjny tylko nie wiem jaki model.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GruchaSR50
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 15:22, 05 Sie 2013    Temat postu:

Tu masz temat o dobraniu odpowiedniego schematu do swojego simsona: http://www.simsonrulez.fora.pl/font-color-black-elektryka,26/schematy-elektryczne-seri-s-i-sr,1622.html Tam masz potem taki diagram od Syzyfa po którym możesz dojść do tego jaki masz model simsona i z jakiego schamatu masz skorzystać podłączając instalacje.Napisałeś że podłączyłeś instalacje według książki jeżdżę motorowerem simson.Myśle że jeżeli naprawe podłączyłeś to według tej książki to albo ten schemat jest zły do twojego sprzęta albo ktoś coś kiedyś musiał namieszać w instalacji.Dobierz sobie schemat i porównaj z nim kaźdy kabelek w swojej instalacji.A co do zapłonu to nie było w Simsonie zapłonu bateryjnego tylko jak już to elektroniczny:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymon09
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 17:47, 05 Sie 2013    Temat postu:

GruchaSR50 napisał:
Tu masz temat o dobraniu odpowiedniego schematu do swojego simsona: http://www.simsonrulez.fora.pl/font-color-black-elektryka,26/schematy-elektryczne-seri-s-i-sr,1622.html Tam masz potem taki diagram od Syzyfa po którym możesz dojść do tego jaki masz model simsona i z jakiego schamatu masz skorzystać podłączając instalacje.Napisałeś że podłączyłeś instalacje według książki jeżdżę motorowerem simson.Myśle że jeżeli naprawe podłączyłeś to według tej książki to albo ten schemat jest zły do twojego sprzęta albo ktoś coś kiedyś musiał namieszać w instalacji.Dobierz sobie schemat i porównaj z nim kaźdy kabelek w swojej instalacji.A co do zapłonu to nie było w Simsonie zapłonu bateryjnego tylko jak już to elektroniczny:)

THX za linka. Właśnie nie podłączałem według książki jak na razie nie ruszam. Właśnie wujas grzebał.


Ostatnio zmieniony przez szymon09 dnia Czw 18:35, 08 Sie 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin