Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z kierunkowskazami - słabo świecą

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pawex09
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamosc
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 15:20, 16 Kwi 2011    Temat postu: Problem z kierunkowskazami - słabo świecą

Na jesieni ubiegłego roku zrobiłem instalacje bo były zle po podlaczane kable .Wszystko działało jak nalezy tylko kierunkowskazy słabo swieciły wiec kupiłem nowy przerywacz 2x21W bo wczesniej był 1x18W i działał okolo godziny potem padł wiec założyłem stary ale wszystko działało jak nalezy tylko troszke wolno przerywał .

Dzisiaj kupiłem nowy przerywacz załozyłem i mrugaja bardzo słabo tylko tylne kierunkowskazy czasami i tylny z lewej strony wogole nie działa a jak działa to bardzo slabiutko jak i ten prawy . Natomiast z przodu wogole nie ma nawet jak podlacze na krotko to tez tylko z tyłu swieca bardzo słabo i nie wiem co jest grane . Na starym przerywaczu(1x18W) identyczna sytuacja i wszystko sprawdzane tez z prostownikiem .
Teraz na przyklad na nowym przerywczu wogole nie dzialaja a na starym gdy wlacze lewa strone to przerywacz nic nie
pyka i nie dziala zaden kierunek a gdy wlacze prawa strone to przerywacz pyka ale mruga tylko tylny prawy i bardzo slabo. Dodam ze simson jest na platynach , instalacja 6v rok produkcji 1988 , akumulator 6v i oprocz kierunkow czyli swiatła , klakson wszystko działa .Kazdy przerywacz jest mechaniczny .Prosze o pomoc .

TAG-SYZ ELEK-KIER


Ostatnio zmieniony przez Pawex09 dnia Sob 16:16, 16 Kwi 2011, w całości zmieniany 6 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 17:29, 16 Kwi 2011    Temat postu:

Przyczyny:
- rozładowany akumulator
- zaśniedziałe styki: w kloszach kierunków albo kiepskie połączenie z masą
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pawex09
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamosc
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:41, 16 Kwi 2011    Temat postu:

problem rozwiazany;)

okazało sie ze prostownik słabo laduje i akumulator jest juz raczej zuzuty bo gdy podłączyłem na chwile pod 12V to wszystko działało a na 6v bardzo słabo .

akumulator tez ladowałem ze 4 godziny na 6v i zadnej poprawy a dałem 12v na 15 min i troche działało ale nie długo .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin