Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Prąd nie dochodzi do cewki.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piwolek13
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15:43, 24 Lip 2011    Temat postu: Prąd nie dochodzi do cewki.

siemanko mam mały problem mam simsona elektronika z 90r.Dostaje prąd na moduł ale niedaje prądu do cewki co było by przyczyną z gury bardzo dzienkuje.

Przeniosłem. Syzyf
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9064
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15:54, 24 Lip 2011    Temat postu:

Edytowałem tytuł temtu i podkreśliłem kilka słów, których pisownię naprawdę warto znać.

Powiedz nam kolego, czy wiesz ile cewek jest w Simsonie i zastanów się czy chce się nam zgadywać, czy chodzi o butelkową/ładowania/zapłonową/świetlną.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:14, 24 Lip 2011    Temat postu:

Pewnie przyczyną problemu będzie moduł lub impulsator który nie otwiera tyrystora.
Może to też być: dioda za stykiem 14 ( która przewodzi w obie strony), kondensator ( który nie trzyma napięcia) lub tyrystor ( jest na stałe zatkany).
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piwolek13
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 12:00, 25 Lip 2011    Temat postu:

cewka jest butelkowa 12v
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 16:10, 25 Lip 2011    Temat postu:

I co w związku z tym ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piwolek13
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:49, 25 Lip 2011    Temat postu:

na to wychodzi ze jest wina modułu ponieważ gdy pod łączyłem go do akumulatora to w ogóle nie daje prądu na kabel do cewki .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:26, 25 Lip 2011    Temat postu:

Jak ty go podłączyłeś do aku ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piwolek13
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22:41, 25 Lip 2011    Temat postu:

normalnie bo popatrzyłem tu na forum to był taki schemat jak sprawdzić moduł to pisało tak ze trzeba zatrzepić na wejście od magneta te pierwsze z trzech i zobaczyć czy przewodzi do ostatniego znaczy do cewki i wogule umnie niema właśnie tego prondu do cewki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 14:42, 26 Lip 2011    Temat postu:

Prądu a nie prondu :!

A co sprawdzałeś ? Tyrystor, kondensatory czy co konkretnie ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin