Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Mój Simson S51/70 przerywa gdy się rozgrzeje.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RoloPL
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 19 Wrz 2015
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:21, 19 Wrz 2015    Temat postu: Mój Simson S51/70 przerywa gdy się rozgrzeje.

Witam!

2 lata temu kupiłem Simsona S51 Enduro który od samego początku sprawiał mi problemy m.in. ślizganie sprzęgła brak mocy itp. No i się wkurzyłem i postanowiłem zrobić mu mały remont (cylinder i tłok pod 70ccm wał S70 itp). Po tym czasie (czyli tak 1,5 roku temu) zaczęło coś znowu szwankować, zaczął przerywać kilkakrotnie sprawdzałem co to może być myślałem że to była świeca lecz zmiana na inną nic nie dała, więc ściągłem dekiel i sprawdzałem zapłon platynowy. Zwiększyłem przerwę na platynach "na oko" noi przestał przerywać do jakiegoś czasu, więc kupiłem nowe platyny ustawiłem przerwę znowu "na oko" ale na krótko cieszyłem się jazdą kiedy znowu zaczą przerywać i coś mi zaświtało w głowie żeby sprawdzić kiedy dokładnie mi przerywa (oczywiście wtedy kiedy się znowu wg mnie się rozregulowały) okazało się, przerywa mi jak się tylko rozgrzeje.
Według mnie może coś nawalać z kondesatorem lub znowu platyny lecz za bardzo się na tym nie znam więc proszę o waszą pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 6:29, 20 Wrz 2015    Temat postu:

Spróbuj podłączyć zewnętrzny kondensator, tzn. kup w sklepie motoryzacyjnym kondensator od Żuka/Nysy/Fiata, przykręć go śruby masy w lewym schowku a kabelek przedłuż, przylutuj dłuższy i podepnij do styku 2 stacyjki. Stary kondensator odłącz, tzn. wyciągnij go ze statora i kable, które były do niego przykręcone zewrzyj ze sobą, zaizoluj je. Zdaj relację, czy pomogło Happy
Obudowa ma mocowanie do masy: blaszka z otworem:
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pazio777
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 672
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 7:06, 20 Wrz 2015    Temat postu:

Ale też warto by było zacząć od konkretnego ustawienia przerw a nie na oko. Poza tym czy nasmarowałeś filc platynek?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin