Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Migacze - prawa strona miga szybciej

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukien
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:08, 16 Lip 2011    Temat postu: Migacze - prawa strona miga szybciej

Cześć. Mam drobny problem z migaczami. Na wyłączonym silniku działają dobrze, na włączonym lewa strona działa ok, a prawa mruga szybciej. Wszystkie żarówki są całe. Instalacja to 12V z chińskim regulatorem i przerywaczem od malucha. Po odłączeniu regulatora problem nie ustaje. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Z góry dzięki za odpowiedź Wink (1)

P.S. Simson stał ok 2 tygodnie. Po odpaleniu i włączeniu prawego kierunku spaliło mi bezpiecznik. Wszystko posprawdzałem i założyłem nowy bezpiecznik i powstał ten problem. Wcześniej było wszystko ok.

TAG-SYZ ELEK-KIER
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TERY
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 1141
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Sob 22:45, 16 Lip 2011    Temat postu:

sprawdź połączenie z masą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 9:29, 17 Lip 2011    Temat postu:

Jeśli bez włączonego silnika działają dobrze to dlaczego przy zapalonym ma być słabe połączenie z masą?

Gdy założyłeś nowy bezpiecznik już go nie spaliło? Dałeś tyle samo amper?
Dobierz schemat do swojego simsona i sprawdź czy wszystko masz dobrze podłączone.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TERY
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 1141
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Nie 10:54, 17 Lip 2011    Temat postu:

no faktycznie nie pomyślałem :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kuba93
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 98
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lubsko

PostWysłany: Śro 1:19, 20 Lip 2011    Temat postu:

Podepnę się pod temat, tyle że mi nie chodzą poprawnie obydwie strony. Ostatnio był zmieniany bezpiecznik, to on może kolidować? Nie taki wsadziłem? Nie mam pojęcia, na zgaszonym silniku pięknie chodzą, jak odpalę to przygasają i migają nieregularnie. Dodam, że nic nie grzebałem, nic nie zmieniałem prócz bezpiecznika. Miałem pęknięte to gniazdo co w nim siedzi bezpiecznik i wymieniłem razem z bezpiecznikiem.

Nie ma podpinania się pod temat, bo robisz zamieszanie - załóż nowy a wcześniej przeczytaj FAQ w dziale. Syzyf
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin