Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mam problem za swiatłami pomozecie??

 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MateuszSimsonSR50
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 31 Gru 2007
Posty: 1515
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czestochowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:41, 16 Lip 2008    Temat postu: Mam problem za swiatłami pomozecie??

witam was ;] mój problem polega na tym ze swiatła bardzo słobo swieca zarówno przód jak i tył co mam zrobic zby swieciły mocniej?? albo co jest zle ze swieca tak slabo w dzien wcale ich nie widac a w nocy sie nei da jechac bo za słabo swieca

z góry dzieki ;]

TAG-PUS ELEK-INSS ELEK-PRZE


Ostatnio zmieniony przez MateuszSimsonSR50 dnia Czw 14:52, 17 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:47, 16 Lip 2008    Temat postu:

Zamien kable od cewek, tak aby najmocniejsza dawala prad na swiatla. Poszukaj czerwono bialego kabla wychodzacego ze stacyjki i podlacz tam ktoras z cewek, po prostu po kolei sprawdzaj na ktorej bedzie najmocniej swiecic.

Druga sprawa, odpiac tylne swiatlo (szary kabel ktory wpina sie razem z biało-czarnym do biało-czarnego ze stacyjki) i podepnij go bezposrednio pod ktoras z cewek, byle nie ta od przedniego swiatla.

Nie pisze o konkretnych oznaczeniach, bo o ile pamietam miales w instalacji niezly meksyk wiec to i tak niewiele by dało.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MateuszSimsonSR50
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 31 Gru 2007
Posty: 1515
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czestochowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:01, 16 Lip 2008    Temat postu:

KnightRider napisał:
Druga sprawa, odpiac tylne swiatlo (szary kabel ktory wpina sie razem z biało-czarnym do biało-czarnego ze stacyjki) i podepnij go bezposrednio pod ktoras z cewek, byle nie ta od przedniego swiatla.


tak chyba zrobie, a jeszcze jedno teraz zrobilem ładowanie z jednej całej cewki bo stop z akq i widze poprawe lepiej ładuje aku a pytanie jest takie czy tylne światło moge podpiac do kabli od tej cewki od ładowania pewnie ładowanie bedzie troche mniejsze czy musze rozłączyc te kable i dac jeden na tylna lampe a drugi na ładowanie??

KnightRider napisał:
Nie pisze o konkretnych oznaczeniach, bo o ile pamietam miales w instalacji niezly meksyk wiec to i tak niewiele by dało.


dobrze pamietasz :look
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10186
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Śro 23:35, 16 Lip 2008    Temat postu:

Mateusz sr50 napisał:

pytanie jest takie czy tylne światło moge podpiac do kabli od tej cewki od ładowania pewnie ładowanie bedzie troche mniejsze czy musze rozłączyc te kable i dac jeden na tylna lampe a drugi na ładowanie??

Wyjdzie na to samo jakbyś puścił z aku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MateuszSimsonSR50
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 31 Gru 2007
Posty: 1515
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czestochowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:49, 16 Lip 2008    Temat postu:

aha czyli podłacze pod te kable dzieki chłopaki ;]

można śmiało zamykać ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10186
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Czw 0:02, 17 Lip 2008    Temat postu:

Może najpierw napraw, a potem pisz, żeby zamknąć temat.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antonio
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 7875
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Środy Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 0:11, 17 Lip 2008    Temat postu:

Popraw naglowek...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MateuszSimsonSR50
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 31 Gru 2007
Posty: 1515
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czestochowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 14:51, 17 Lip 2008    Temat postu:

Miałes racje wójku Tomku Wide grin jest problem jak podłącze tylne swiatło pod kable od ładowania to nie swieci Sad (1) przednie swieci lepiej ale tylne wcale Sad (1) podłączyłem pod kabel jakis co jest na nim prad jak sie stacyjke przekreci i chcałem zobaczyc czy jak troche pojezdze nei rozładuje sie akumulator i rozładował sie Sad (1) to co mam innego zrobic zeby swiatło z tyłu było z cewki jakiejś swietlna odpada bo za słabo swieca zapłonowa to wiadomo bo gasnie a na ładowania i stopu n ie swieci Sad (1)

Juz drogi Antoniu poprawiam ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10186
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Czw 20:24, 17 Lip 2008    Temat postu:

Zobacz jakiej mocy (i napięcie) masz żarówki w przedniej lampie i tylnej do pozycji.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MateuszSimsonSR50
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 31 Gru 2007
Posty: 1515
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czestochowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 19:22, 18 Lip 2008    Temat postu:

przednia zarówke miałem 35W/35W zmieniłem na 25W/25W i jest lepiej zobaczymy jak bedzie ciemno jak bedzie swiecic

EDIT

mozna zamknac wszystko to wina za mocnej zarówki z przodu dzieki za pomoc ;]


Ostatnio zmieniony przez MateuszSimsonSR50 dnia Pią 23:14, 18 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10186
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Pią 23:43, 18 Lip 2008    Temat postu:

ZAMYKAM
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin