Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

jak włącze światła simson gaśnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
borys15
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Wrz 2011
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 16:40, 09 Wrz 2011    Temat postu: jak włącze światła simson gaśnie

Mój problem jest następujący:
Spaliła mi się przednia żarówka. Zmieniłem na nową przejechałem około 2km było wszystko okey. Teraz jak włącze światła to gaśnie jakbym odcioł zapłon. Simson s51 electronic 6v

proszę o pomoc
z gory dziękuje

TAG-SYZ ELEK-INSS
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 17:32, 09 Wrz 2011    Temat postu:

Moim zdaniem to coś źle podłączyłeś i jak włączysz to gaśnie simek. Musisz sprawdzić czy dobrze podłączyłeś.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
borys15
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Wrz 2011
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 19:34, 09 Wrz 2011    Temat postu:

ale kilka dni temu jeszcze dobrze chodził. zmieniłem żarówke i od tamtej pory jest z nim problem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3767
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 19:39, 09 Wrz 2011    Temat postu: Re: jak włącze światła simson gaśnie

borys15 napisał:
Zmieniłem na nową przejechałem około 2km było wszystko okey.

Czyli po tej zmianie na nową, przejechałeś na włączonych światłach 2 km i było OK?
A teraz jak włączysz światła, to raptownie gaśnie, tzn. jakby wyłączyć zapłon?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mariusz13087
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 21 Sie 2011
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: CHOSZCZNO
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:34, 10 Wrz 2011    Temat postu:

gdzies sie zwarcie robi , sprawdz jeszcze raz jak to podlaczales
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
borys15
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Wrz 2011
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 17:14, 14 Wrz 2011    Temat postu:

jak go odpale bez świateł to chodzi jak włącze światła to gaśnie jakbym zapłon wyłączył
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3767
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:16, 14 Wrz 2011    Temat postu: Re: jak włącze światła simson gaśnie

1. Może byś odpowiedział na pytanie?
Syzyf napisał:
borys15 napisał:
Zmieniłem na nową przejechałem około 2km było wszystko okey.

Czyli po tej zmianie na nową, przejechałeś na włączonych światłach 2 km i było OK?

2. Czy możesz normalnie zgasić silnik stacyjką?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
borys15
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Wrz 2011
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 18:05, 15 Wrz 2011    Temat postu:

tak było wszystko ok, nie moge zgasić stacyjką
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3767
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 19:10, 15 Wrz 2011    Temat postu:

Prawdopodobnie masz źle podłączony kabel idący od styku 2 modułu: zamiast w stacyjce do styku 2 masz go podłączonego do styku 56.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin