Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Cewki zapłonowe nie dają prądu

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lukaaash
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wolica
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22:05, 24 Mar 2014    Temat postu: Cewki zapłonowe nie dają prądu

Mam pytanie dlaczego żadna cewka w zapłonie, od ładowania, iskry i świateł nie daje prądu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:15, 25 Mar 2014    Temat postu:

Na jakiej podstawie to stwierdziłeś ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lukaaash
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wolica
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 18:29, 26 Mar 2014    Temat postu:

Sprawdzalem miernikiem na końcach kabli i zadna nie daje pradu i niema świateł jak kopie kopniakiem to nawet żarówka się nie żarzy

Ostatnio zmieniony przez Lukaaash dnia Śro 20:36, 26 Mar 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:37, 26 Mar 2014    Temat postu:

Jak podłączyłeś miernik i na jaki zakres ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lukaaash
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wolica
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:00, 26 Mar 2014    Temat postu:

do 20V, podejrzewam że to może być kondensator w zapłonie ale nie jestem pewny i miernik podłączyłem plus do kabla i minus do obudowy (kartera silnika)

Ostatnio zmieniony przez Lukaaash dnia Śro 22:03, 26 Mar 2014, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:49, 27 Mar 2014    Temat postu:

Na napięcie przemienne ?
Kondensator nie ma nic wspólnego z tym.
Jeśli cewka nie daje napięcia, to znaczy że jest spalona, ale tutaj to dziwne żeby spalone były aż 3 od razu.
To się stało nagle, kiedy to zauważyłeś ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lukaaash
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wolica
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:01, 27 Mar 2014    Temat postu:

Tak napięcie przemienne. Raz chciałem odpalić simsona nie chciał sprawdziłem paliwo było potem świeca niema iskry wiąłem drugą to samo potem świece sprawdziłem gdzie indziej okazało się że są dobre potem zacząłem sprawdzać czy dochodzi prąd najpierw fajka, cewka butelkowa potem przełącznik(pełni on funkcje tak jakby stacyjki bo nie ma jej) potem kostka i 3 kable które wychodzą od cewek zapłonowych (na każdej był prąd od 0 do 0.20V ale prąd pojawiał sie bardzo rzadko) czyli tak jakby go nie było
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lukaaash
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wolica
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:08, 03 Kwi 2014    Temat postu:

Teraz światła są ale iskra raz jest a raz nie ma
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin