Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
brak świateł

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kukum
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 64
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świebodzin kolo Dąbrowy Tarnowskiej małopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 8:29, 03 Kwi 2011    Temat postu: brak świateł

Witam
Podpiolem nie dawno zaplon elektronika i nie wiem jak podpiac kable zeby byly swiatla jak by ktos mógl to niech mi podpowie pod ktore miejsca podpiac pozostale kable

Ps. Nie mam elby tylko taką kostke
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Prezes333
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 249
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 9:41, 03 Kwi 2011    Temat postu:

Ręce opadają.

Przeczytaj to: Zanim założysz nowy temat


Ostatnio zmieniony przez Prezes333 dnia Sob 23:54, 09 Kwi 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krzysiek025
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Lip 2010
Posty: 329
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wieruszów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 10:44, 03 Kwi 2011    Temat postu:

no więc tak z zapłonu wychodzi 5 kabli więc tak 2 są od cewki ładowania jeden idzie na mostek prostowniczy a drugi na światło stop z drugiej cewki wychodzi jeden przewód który idzie do modułu i jeszcze jeden od impulsatora też do modułu i z ostatniej cewki wychodzi jeden przewód i to jest cewka od świateł
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:06, 03 Kwi 2011    Temat postu:

Jeżeli masz oryginalne przewody, to z wiązki wychodzącej z silnika znajdź przewód biało-czerwony i podepnij go do styku 59 stacyjki.
Szary przewód z tylnej lampy 5W podepnij do styku 58 stacyjki.
A zasilanie światła stop w zależności od tego jaki masz wyłącznik.
Jeżeli taki w bębnie to brązowy kabelek do wyłącznika a czerwono-czarny do potrójnego styku stacyjki ( jeden taki jest ).
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MrKrzysiek95
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 1076
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lhr
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:08, 03 Kwi 2011    Temat postu:

Rób tak jak napisał pustack...
a jak to nie pomorze( ale na pewno dobrze, o on się zna na rzeczy:Happy)to dobierz schemat i jedziesz Wide grin
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kukum
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 64
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świebodzin kolo Dąbrowy Tarnowskiej małopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:42, 09 Kwi 2011
PRZENIESIONY
Sob 14:52, 09 Kwi 2011    Temat postu: Brak tylnego swiatla

Mam maly problem zrobiłem sobie dzisiaj światła. Przednie świeci a tylne nie.
Jak włanczam kierunek lewy to swieci żarówka od lampy tylnej i przedni lewy kierunek. A jak włanczam prawy kierunek to nie świeci wo gule ani tylna lampa ani cala prawa strona i nie wiem co to może być proszę o pomoc

Po co zakładasz nowy temat? Przeniosłem.
Może byś sobie w końcu przeczytał uwagi z linku podanego wyżej przez Prezesa333 i napisał jaki to Simson, instalacja itp.
Syzyf


Ostatnio zmieniony przez kukum dnia Sob 15:26, 09 Kwi 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin