Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson nie odpala na ciepłym silniku .

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Simson
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SiMiR S51
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:21, 24 Mar 2016    Temat postu: Simson nie odpala na ciepłym silniku .

Witam. Posiadam Simsona s51 Enduro , chodzi o to ze gdy chce odpalic simka na zimnym silniku to odpali (za kazdym razem) ale jezeli przejade sie troche ( silnik jest rozgrzany) zgasze silnik i nie odpali (zalapie ale zaraz zgaśnie) . Co moze byc przyczyną? :/

Ostatnio zmieniony przez SiMiR S51 dnia Czw 20:22, 24 Mar 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 7:34, 25 Mar 2016    Temat postu:

Jeśli masz zapłon elektroniczny, to może być jakiś problem z impulsatorem albo cewką NN zapłonową.
Ktoś miał podobny problem i właśnie impulsator przerywał po rozgrzaniu się iskrownika.
Można to sprawdzić miernikiem: gdy się rozgrzeje silnik i wystąpi brak iskry, to szybko sprawdzić rezystancję między masą a kablem odpiętym od styku 3 modułu. Powinno być ok 15..30 omów (zmierz wcześniej na zimnym dla porównania).
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SiMiR S51
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 18:52, 26 Mar 2016    Temat postu:

Mam zapłon platynkowy 6V
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pazio777
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 672
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 23:35, 26 Mar 2016    Temat postu:

Przy platynkach najczęstszą przyczyną Przy tym problemie jest słaby kondensator, ale najpierw to się należało by się upewnić czy na pewno zapłon jest prawidłowo ustawiony i czy przerwa na platynkach i świecy wynosi 0,4. Jak wszystko jest dżi to spróbować na innej świecy I spróbować minimalnie zwiększyć lub zmniejszyć przerwę na świecy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SiMiR S51
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 10:10, 27 Mar 2016    Temat postu:

Ok sprawa zalatwiona inna swieca pomogla oraz zmiana przerwy na swiecy Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Simson Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin