Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Simson Elektronik dziwne zapłon.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Simson
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kedzier12
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Maj 2012
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 22:16, 16 Maj 2012    Temat postu: Simson Elektronik dziwne zapłon.

Witam mam simsona elektronika s51 cylinder 60 ccm nowy kupiłem ustawiłem wszystko chodzi ,ale gdy go odpalę to odpali 10 razy do tyłu i za 11 do przodu na dodatek słabo się zbiera na 4 nie ma siły podjechac pod lekkie wzniesienie na 1,2,3 jakos się zbiera ... I jak ustawiam zapłon jak sam sobie kreski zaznaczyłem ustawiłem wszystko tak jak pisali w jednym z poradników to gdy ustawiam na Lampę stroboskopową kreska na magnecie ,a na karterze jest oddalona od siebie o 7cm do przodu ..Nie mam pojęcia jak go ustawić ustawiałem na 1000 sposobów możecie mi powiedzieć czemu tak jest i czego może być przyczyna? może elektroniki,albo jak ustawić ... tutaj sezon sie zaczyna ,a motor stoi .
CZekam na odpowiedzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:42, 17 Maj 2012    Temat postu:

Ustaw jeszcze raz z lampą według tego schematu i tak zostaw : http://www.simsonrulez.fora.pl/font-color-black-problemy-silnikowe,24/ustawianie-zaplonu-elektronik-i-cechy-zaplonu-el-s50,5197.html

Jeśli nadal będzie problem to być może iskra jest zbyt słaba lub silnik nie jest wyregulowany.
Jak zapali do tyłu tzn że łapie obroty w drugą stronę ? To wskazuje na złe ustawienie zapłonu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Simson Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin