Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie działa licznik

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skibonzo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Mar 2014
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:43, 13 Kwi 2014    Temat postu: Nie działa licznik

Cześć, miał z was ktoś tak, że przy działającym liczniku, nowej lince i zestawie napędowym (MZA) tym co montuje się w karterze i na wałku od zębatki zdawczej, dalej nie działał licznik? Moim zdaniem jest luz między ślimakiem a tym wałeczkiem w umocowanym w karterze. Nie wiem jak ten problem rozwiązać. Wiem, że licznik działa, bo sprawdzałem go linką.


Do tego tematu dołączam pyt. o wydech bo ostatnio w nim mieszałem i spadała mi moc :/.
Cytat:
a możecie mi powiedzieć czy złe zmontowanie tłumika może wpłynąć na moc simaka? chodzi mi przede wszystkim o to jak głęboko wsuwa się kolanko w ten najdłuższy fragment wydechu i jeszcze jedna sprawa wsadziłem uszczelkę pomiędzy kolanko, a cylinder nałożyłem podkładkę zabezpieczającą pod nakrętkę i mimo to przy kopaniu jego słyszę jak syczy tam powietrze. Czy tak może być?


Może ktoś powiedzieć czy są np. różne rozmiary tego mechanizmu, że akurat u mnie nie działa prawidłowo? Czy może karter jest trefny? Chociaż wyglądał na względnie nowy. Był pomalowany na czarno tak jak teraz sprzedają w internetach. A taki prosty mechanizm raczej nie mógł go popsuć.


Ostatnio zmieniony przez Skibonzo dnia Nie 15:55, 13 Kwi 2014, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ProAmator
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 10 Kwi 2014
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:31, 13 Kwi 2014    Temat postu:

witam, może po prostu wytarły się zębatki od napędu licznika, u mnie np linka się nie kręciła bo obracała się w tej małej zębatce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skibonzo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Mar 2014
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:20, 14 Kwi 2014    Temat postu:

Rozwiązaniem była wyrobiona kształtka w, którą wpasowywała się końcówka linki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin