Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Sprzegło - ślizga się albo ciągnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
asax
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 86
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wolsztyn/ Jażyniec
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 22:42, 26 Cze 2010    Temat postu: Sprzegło - ślizga się albo ciągnie

Witam,
Od poczatku gdy kupilem simsona ciagnal on na sprzegle tzn wciskam klamke on jedzie znaczy nie calkowicie jedzie ale powoli sie porusza na tyle mocno ze po 2 s gaznie bez gazu. Wiec wymienilem tarcze i zmienilem olej poczatkowo wlalem hipol efekt jak wczesniej nastepnie lux 10 zadnej poprawy... Nie wiem już co robić... Dodam ze gdy silnik zlapie rezo rownierz sprzeglo sie slizga (obroty rosna a simek sie nie rozpedza)


Pozdrawiam i proszę o jak najszybsza odpowiedź




edit//
zapomnialem dodac ze klamka chodzi ciezko ;]


Ostatnio zmieniony przez asax dnia Sob 22:52, 26 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moon
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 363
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Poniatowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 22:51, 26 Cze 2010    Temat postu:

Wyreguluj sprzęgło próbuj przy klamce sprzęgła a jak to nie pomoże to odkręć środkowy korek w lewej pokrywie silnika i tam jest śrubka z nakrętką i tym regulujesz. Nakrętkę musisz najpierw popuścić i podczas kręcenia śrubki przytrzymuj nakrętkę kluczem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
asax
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 86
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wolsztyn/ Jażyniec
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 22:53, 26 Cze 2010    Temat postu:

ech regulacja niepomaga juz probowalem albo sprzeglo ciagnie przy wcisnietej klamce albo przy rezo slizga sie sprzeglo
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dam92
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 1425
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tychy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:05, 27 Cze 2010    Temat postu:

może docisk już Ci się wyrobił Happy jak robiłeś sprzęło to metalowe przekładki wymieniałeś? bo jak one są wypolerowane albo mają rant to może być wina tego, a co do ciągnięcie - olej, musisz rozgrzać ten olej ja miałem w swoim to samo jak był zimny (hipol) to mi też sprzęgło ciągło :]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marshal
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 1243
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:26, 27 Cze 2010    Temat postu:

Nie wiem co wy macie do Hipolu. Ja zalałem GL - 4 80W 90 i nic się nie dzieje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kk_enduro
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 14:02, 04 Lip 2010    Temat postu:

Ja u siebie po remoncie silnika też wlałem hipol i jezdzi

Ostatnio zmieniony przez kk_enduro dnia Nie 14:02, 04 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cezi16
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wronki
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 13:02, 07 Sie 2012    Temat postu:

dołączam się do pytania - u mnie tak to sprzegło ciągnie a jak już jade i mu dam to sie ślizga ;/ help
dodam ,że dzieje sie tak po wymianie linki sprzęgła na nową( te korpusy linki nie wchodzą w całości do gniazda na kierownicy i na karterze i może dlatego, jest teraz bardziej naciągniete ?) - wcześniej tylko ciągło,

olej w skrzyni to BEL RAY 80W
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mosqueda
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 03 Paź 2011
Posty: 47
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Tarnów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 11:06, 10 Sie 2012    Temat postu:

smiech na sali podkladki podokladaj tam gdzie masz srobke do regulacji pod kazde podokladaj mi pomoglo na tym forum kazdy to samo mowi naciagnij przy klame srobke podciagnij ..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin